AD_IRRITATIONS_WOMAN-EAR_LARGE_2021
Cuprins

Zonele corpului afectate de eczema de contact

Piele roșie, transpirată, cu usturime sau mâncărimi: este o criză! Zonele afectate de eczema alergică de contact sunt cele care au intrat în contact direct cu alergenul. Dar vestea bună este că localizarea leziunilor este un indiciu valoros pentru identificarea vinovatului și aplicarea tratamentului potrivit. Experții noștri au enumerat aici toate zonele cele mai afectate de eczema de contact pentru a te ajuta să te orientezi.

Dermatita de contact:
toate zonele afectate

  • Fața: lobii urechilor, pleoapele, buzele.
     
  • Anumite părți ale corpului: axile, gât, piept, picioare și labele picioarelor.
     
  • Mâinile sunt prima linie de apărare atunci când manipulăm substanțe alergenice. 
     
  • Scalpul (prin prezența specifică a unor mici vezicule pline cu lichid).
AD_ATOPIE_WOMAN-SCRATCHING-NECK_LARGE_2021 492x492

M-am ales cu pete roșii care mă mâncau foarte tare în zona ambelor axile. Atunci mi-am dat seama rapid că probabil era vorba de deodorantul meu. Așa că mi-am schimbat deodorantul, aplicând în același timp o cremă cu cupru și zinc.

Clara, 26 de ani.
AD_ACNE_WORRIED-WOMAN-LOOKING-IN-MIRROR_LARGE_2021 492x492

Cauzele eczemei de contact
pe față și scalp

Dacă zona afectată este scalpul, ia în considerare vopselele de păr (foarte frecvente), șampoanele și alte produse pentru păr. La nivelul feței, cauza sunt adesea produsele cosmetice (conservanți, parfumuri) și articolele de toaletă sau medicamentele topice și alergenii din aer (cum ar fi parfumul pulverizat). Dacă eczema este localizată mai mult pe pleoape, verificați picăturile pentru ochi și, mai ales, produsele cosmetice sau oja de unghii (avem adesea tendința de a ne freca la ochi...). La nivelul buzelor, deși produsele cosmetice pot fi din nou implicate, unele tipuri de pastă de dinți sau medicamente pot provoca reacții. În cele din urmă, pentru urechi, ia în considerare bijuteriile sau produsele pentru păr.

Totul despre eczema de contact de pe față 

Cauzele eczemei alergice de contact
de pe corp

În zona axilelor, poate fi vorba de deodorant sau de îmbrăcăminte, iar pe piept, de lenjeria intimă. Pe gât, verificați-vă produsele cosmetice, produsele de păr, bijuteriile și chiar oja de unghii (trecând cu mâna pe gât, oja poate intra în contact cu pielea de pe gât). Pe picioare, aceasta poate fi cauzată de medicamente topice, pansamente sau îmbrăcăminte. În cele din urmă, în ceea ce privește labele picioarelor, ia în considerare produsele folosite pentru tăbăcirea pielii sau pentru vopsirea pantofilor.

AD_IRRITATIONS_WOMAN-NECK_LARGE_2021 492x492
AD_IRRITATIONS_RED-HANDS_LARGE_2021 492x492

Eczema alergică de contact
pe mâini

Eczema poate afecta palmele, vârfurile degetelor, dosul mâinii sau întreaga mână. În această zonă deosebit de sensibilă și, de asemenea, mai vizibilă a corpului, eczema provoacă mult disconfort și chiar durere. În plus, mâinile sunt o zonă dificil de protejat: atingem atât de multe lucruri acasă, la serviciu și în timpul liber. Gândește-te și la produsele de îngrijire a pielii copiilor tăi, la haine sau parfumuri. 

Eczema pe mâini 

Sus