AD_PAINFUL-SKIN_WOMAN-SCRATCHING-NECK_LARGE_2021
Cuprins

Mâncărimile: cauze nepatologice

Am mâncărimi! Mâncărimile pot fi asociate cu afecțiuni precum dermatita atopică, eczema de contact, xeroza sau uscăciunea extremă a pielii. Dacă ai îndoieli, nu ezita să consulți medicul tău. Odată eliminate aceste cauze, există și alți factori care pot declanșa mâncărimi, cum ar fi arsurile solare, înțepăturile de insecte, sarcina sau varicela. O privire de ansamblu și sfaturi despre cum să remediezi situația. 

Mâncărimile: aspecte esențiale pe scurt 

  • Simptome: Mâncărimile provoacă o senzație neplăcută și uneori chiar dureroasă, greu de definit, dar cu un lucru în comun: nevoia irezistibilă de a ne scărpina pentru a le ameliora. 
     
  • Cauze: orice iritație a pielii se numește „pruritus”. Această mâncărime poate fi cauzată de roșeață, coșuri, pete, o piele puțin uscată... sau chiar de nimic! Reține: dacă simți o mâncărime, nu ezita să contactezi medicul tău, care va decide să efectueze examinări, dacă este necesar. 
     
  • Cine este afectat: toată lumea, inclusiv bebelușii și copiii.
     
  • Zone afectate: întregul corp poate fi afectat.

Diferitele cauze ale mâncărimilor

AD_SCARS_LEGS-HAND-COVERING_LARGE_2021

Arsuri solare și mâncărimi

Ai grijă la disconfort, mâncărimi... și arsuri. Din fericire, avem câteva sfaturi pentru a te ajuta. 

Calmarea mâncărimilor cauzate de arsurile solare
AD_SCARS_STRETCH-MARKS-PREGNANCY_LARGE_2021 450x450

Sarcina și mâncărimile

Ah, acele mâncărimi pe abdomen care te deranjează chiar și în timpul nopții! Cauza: pielea de pe abdomen și coapse se întinde (și uneori se crapă) pentru a face loc copilului. Suntem aici pentru a-ți calma pielea și a preveni vergeturile!

Sarcina: ameliorarea mâncărimilor pielii
AD_CHICKEN-POX_FINGERS_LARGE_2021

Varicelă

Pentru a te ajuta să ameliorezi mâncărimile micuțului tău și să eviți pe cât posibil infecțiile secundare sau cicatricile, am alcătuit un mic ghid pe care să-l folosești... fără rețineri.

Ameliorarea mâncărimilor cauzate de varicelă

Cum calmezi o cicatrice cu mâncărime? 

Pielea care se vindecă „se pune la treabă”: trage, se înmoaie, se deformează și se reconstruiește. Iar acest lucru poate declanșa mâncărimi: pentru a le calma, nu ezita să aplici un produs reparator, care să conțină, în mod ideal, ingrediente active calmante. 

Mâncărimi după un tratament

În timpul sau după un tratament, pielea poate deveni mai sensibilă, mai reactivă și mai pruriginoasă. Pentru a o calma, poți aplica pe piele un produs hidratant, emolient. 

Înțepăturile de insecte și mâncărimile

Țânțarii, puricii, viespile, căpușele... au lovit din nou! Pentru a evita o infecție secundară (și alte mâncărimi), este important să nu te scarpini. Calmează locul înțepăturii cu un spray calmant și aplică o cremă calmantă.

Sus