AD_SHOWER_WOMAN-UNDER-WATER_LARGE_2021
Cuprins

Piele foarte uscată: calmarea mâncărimilor după duș

Tu sau un membru al familiei tale suferiți de o uscăciune extremă a pielii: acest lucru duce la apariția pielii de crocodil, care se crapă, se descuamează, strânge și provoacă mâncărimi. Și în ciuda faptului că dușul aduce adesea un moment de răgaz, pielea este și mai afectată după aceea, odată ce s-a uscat. Îți prezentăm câteva sfaturi despre cum să îți hidratezi pielea în fiecare zi și să reduci disconfortul. 

Recunoașterea xerozei
sau uscăciunii extreme a pielii

Ce este xeroza? Este o afecțiune cauzată de o barieră cutanată afectată. Există două simptome principale. În primul rând, observi o mare uscăciune, care se poate manifesta prin scuame (piele care se crapă și se descuamează), rugozități (piele dură, groasă, care „zgârie”). În al doilea rând, simți un disconfort semnificativ, care se caracterizează prin mâncărimi, senzație de strângere și furnicături. Dacă ai recunoscut aceste simptome, probabil că suferi de xeroză.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 outputWidth=577&outputHeight=577
AD_ATOPIC-DERMATITIS_WOMAN-ARM_LARGE_2021

De ce te mănâncă pielea
după duș?

Dacă te strânge și te mănâncă pielea după duș, este din cauză că dușul concentrează mai mulți factori iritanți. În primul rând, temperatura apei, dacă este prea rece sau prea caldă. Mai ales că, pe măsură ce apa se evaporă în încăpere, absoarbe o parte din umiditatea pielii tale, ceea ce crește senzația de strângere și mâncărime. În al doilea rând, frecarea cauzată de spălare și uscare, mai ales dacă este viguroasă! În cele din urmă, alegerea unor produse nepotrivite a căror utilizare agresează pielea și îi accentuează reactivitatea și, prin urmare, disconfortul.

Uscăciunea pielii: 
alegerea produsului de curățare potrivit

Pentru ca dușul să fie o experiență cu adevărat liniștitoare pentru pielea ta, este important să alegi un produs de curățare potrivit pentru pielea foarte uscată. Alege un gel sau un ulei fără săpun, care reface și repară lipidele. Pentru a reduce la minimum riscul de iritație a pielii, asigură-te că acest produs nu conține săpun, nu conține tensioactivi cu sulfați și are un pH fiziologic (aproximativ 5,5) apropiat de cel al pielii.

ad_xerose-hands_large_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021

Uscăciunea pielii:
obiceiuri bune înainte și după duș

Când faci duș, folosește apă călduță și limitează durata dușului la cinci minute. După ce ai terminat, usucă prin tamponare, nu prin frecare. La final, aplică o cremă nutritivă anti-uscăciune de două ori pe zi sau cel puțin o dată după duș.

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Fă cunoștință cu expertul nostru

După duș, pentru a reduce uscăciunea și pentru a ajuta pielea pe termen lung, este ideal să aplici zilnic o cremă hidratantă pe tot corpul pentru a-i reface filmul hidrolipidic. Nu există nicio contraindicație în a alege o formulă parfumată, dimpotrivă, aceasta te poate face chiar să îți dorești să o aplici în fiecare zi.

Dr. Marco Ambonati, Dermatolog

Uscăciunea pielii:
alegerea și aplicarea unui produs de îngrijire

Alege o cremă nutritivă anti-uscăciune și aplic-o de două ori pe zi, sau cel puțin o dată după duș. Pentru a-i maximiza beneficiile, încălzește produsul în mâini înainte de a-l aplica cu mișcări ample și delicate. 

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_SQUARE_2021 577x577
Sus