AD_CONTACT-ECZEMA-HANDS_LARGE_2021
Cuprins

Calmarea uneii fazede puseu de eczemă de contact

Ai intrat în contact cu un produs sau un material alergen și, brusc, pielea te mănâncă și îți provoacă disconfort! Din fericire, există soluții pentru a ameliora reacția cutanată și roșeața sau mâncărimile care o însoțesc. Următorul pas este acela de a identifica ce anume cauzează apariția eczemei. Toate sfaturile noastre pentru a înțelege mai bine ce declanșează eczema de contact și pentru a o calma. 

Eczemele alergice de contact:
identificarea cauzei

Pentru a atenua episodul de puseu, nimic nu se compară cu eliminarea oricărui contact cu alergenul. Totuși, acesta nu este întotdeauna ușor de identificat... Cele mai frecvente cauze sunt detergenții, solvenții, săpunurile și parfumurile, coloranții, anumite metale sau produsele alimentare. Fie și numai din această listă, vinovatul poate fi greu de găsit. În acest caz, ar trebui să consulți un medic care te va ajuta să investighezi, punându-ți întrebări despre activitățile tale zilnice și profesionale.  În caz contrar, un alergolog poate efectua o evaluare folosind teste de tip patch sau teste epicutanate. Acestea nu sunt dureroase, se aplică o serie de alergeni pe spate pentru a vedea care dintre ei provoacă o mică zonă cu eczemă. 

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_CONSULTATION-DERMATOLOGIST-OFFICE-WOMEN_LARGE_2021 577x577
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021

Eczemele alergice de contact:
tratarea erupțiilor

Fiecare tip de eczemă poate fi tratat în mod diferit: în cazul eczemei alergice de contact, tratamentul se bazează în primul rând pe evitarea contactului cu alergenul în cauză (după identificarea acestuia, bineînțeles). În cazul eczemelor de contact profesionale, se pot sugera măsuri adecvate de protecție a pielii, inclusiv mănuși, în funcție de sursa expunerii. Aplicarea de dermocorticoizi topici (sub formă de cremă sau gel) va ajuta la ameliorarea simptomelor. Odată ce episodul „acut” s-a terminat, îți recomandăm să aplici o cremă reparatoare cu cupru-zinc pentru a repara pielea deteriorată. 

Ghinion: eczema mea de contact a fost cauzată de ochelarii de soare. Rezultatul: o serie de pete roșii inestetice pe față - iar soarele nu m-a ajutat. Am decis să privesc situația cu umor, să mă ascund sub o pălărie cu boruri largi... și să aplic tratamentele cu seriozitate. În 10 zile, aproape dispăruse.

Aicha, 52 de ani
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Observații din partea expertului

Pentru simptomele eczemei de contact, același duo prevalează adesea: dermocorticoizi prescriși de medic și o cremă cu cupru și zinc. Tratamentul local este esențial și oferă rezultate foarte bune, cu condiția să fie aplicat în mod regulat.

Dr. Marco Ambonati, dermatolog.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Informații suplimentare 

Sfaturi suplimentare privind eczema de contact
 

DERMALIBOUR +

DERMALIBOUR+ este gama cu o bază purificatoare de cupru-zinc dedicată pielii fragile și iritate. Alcătuită din produse de curățare și îngrijire, este pasul esențial de urmat atunci când pielea „prezintă roșeață, mâncărimi și usturime”.

Îngrijirea pielii iritate
DERMALIBOUR +
Sus