Formule/Ingrediente

Formule/Ingrediente

Compoziție, ingrediente, suntem complet deschiși față de dvs.

În formulele noastre, toate ingredientele, pe care le-am selectat, sunt necesare. Un produs dermatocosmetic trebuie să răspundă nevoilor pielii tale. În acest sens, acesta conține unul sau mai multe ingrediente active și excipienți meticulos selecționați pentru eficacitatea sau rolul lor în tratarea unui simptom. Combinația acestor ingrediente garantează: - O textură plăcută, astfel încât consumatorul să dorească să o folosească sau să se țină de programul de îngrijire a pielii. - O formulă stabilă care garantează eficacitatea în timp. - Conservarea corespunzătoare din momentul producerii sale până la data expirării și pe toată durata utilizării. - Toate acestea asigurând o toleranță adecvată a produsului în cazul tratării unor afecțiuni cutanate specifice. Formulele noastre prezintă un echilibru perfect între ingrediente atent selecționate și fiecare dintre ele are un rol esențial.

Produsele noastre nu conțin ingrediente de origine animală. Cu excepția următoarelor produse: Stickul reparator CICA Dermalibour+, rujul de buze LES INDISPENSABLES, loțiunea de curățare și crema cocon PRIMALBA, Phys-AC Hydra și DERMALIBOUR+ Barrier, care conțin ceară de albine pentru proprietățile sale hrănitoare și emoliente. Niciunul dintre produsele noastre nu a fost testat pe animale.

Produsele noastre nu sunt ecologice. Acestea sunt formulate cu o medie de 87% ingrediente de origine naturală și până la 100% pentru crema purificatoare și reparatoare CICA DERMALIBOUR+. Toate ingredientele noastre active provin din surse etice și durabile și conțin toate ingredientele noastre active prețioase pe bază de plante, ovăzul Rhealba®, cultivat prin agricultură ecologică, cu un lanț scurt de aprovizionare în sud-vestul Franței.

Nu, nu folosim niciun perturbator endocrin în formulele noastre. 100% din ingredientele pe care le folosim în formulele noastre sunt analizate cu scrupulozitate pentru a garanta produse perfect sigure și eficace. În cele din urmă, suntem atenți și pregătiți să luăm în considerare orice modificări ale cunoștințelor științifice și ale reglementărilor europene privind produsele cosmetice.

Lucrăm în permanență la caracterul natural al produselor noastre. Produsele A-DERMA conțin în medie 87% ingrediente de origine naturală și până la 100% pentru crema noastră CICA DERMALIBOUR+, de exemplu. Toate produsele noastre sunt formulate cu ovăz Rhealba®, cultivat în mod ecologic, cu un lanț de aprovizionare scurt, în sud-vestul Franței.

Îngrijorările legate de ingredientele controversate sunt în centrul preocupărilor noastre. Ne îmbunătățim constant formulele pentru a exclude ingredientele care vă îngrijorează. S-ar putea să vi se pară că formulele noastre nu se schimbă suficient de repede, dar trebuie să știți că schimbarea unui ingredient sau modificarea unei formule poate dura ceva timp, deoarece trebuie să ne asigurăm că noua formulă este la fel de eficace și sigură ca cea anterioară, iar acest lucru necesită multe studii.

În produsele cosmetice, siliconii (CICLOPENTASILOXAN, DIMETICONA, CICLOMETICONA etc.) au proprietăți senzoriale excelente: îmbunătățesc percepția (alunecare, senzație de catifelare) și aspectul final (pudrat, mai uscat, matifiant). Acest lucru contribuie, în special, la a ne asigura că oamenii vor continua să folosească un produs pe termen lung. Siliconii sunt considerate ingrediente sigure de către autoritățile internaționale de reglementare, inclusiv de către Comitetul științific pentru siguranța consumatorilor (SCCS). Aceștia sunt materiale inerte din punct de vedere chimic, sunt bine tolerați de piele, non-comedogenici, neiritanți și nealergenici.

Parabenii sunt conservanți naturali care se găsesc și în fructe și legume (căpșuni, morcovi, ceapă). Există diferite tipuri de parabeni, iar aceștia sunt utilizați de mult timp în produsele cosmetice pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor dăunătoare. Doar patru sunt folosiți în produsele cosmetice: METILPARABEN, ETILPARABEN, PROPILPARABEN și BUTILPARABEN. Într-o formulă, fiecare formă de paraben este utilizată într-o concentrație optimă, pentru a asigura o bună protecție împotriva microbilor, fiind în același timp, desigur, sigură pentru consumator. Dispunem de date toxicologice cuprinzătoare, care sunt actualizate în funcție de progresele științifice în materie de evaluări chimice. Cunoștințele noastre excelente despre aceste substanțe ne permit să le folosim în siguranță. Cu toate acestea, ca răspuns la preocupările consumatorilor noștri, le eliminăm pe măsură ce le reformulăm.

Uleiurile minerale sunt materii prime alcătuite numai din molecule de carbon și hidrogen. Acestea sunt utilizate în industria cosmetică, farmaceutică și alimentară (ca agenți de acoperire și de ambalare ermetică). Principala lor calitate este aceea de a rămâne la suprafața pielii, creând o peliculă protectoare fără a pătrunde în straturile pielii. Fiind hidratante, acestea înmoaie pielea uscată, protejând-o în același timp de iritațiile din mediul înconjurător. Fiind perfect stabile, acestea sunt eficace în timp. Toate formulele noastre care conțin uleiuri minerale respectă standardele riguroase ale reglementărilor cosmetice și asigură un nivel ridicat de puritate în conformitate cu standardele farmaceutice. Le solicităm furnizorilor noștri materii prime fabricate în conformitate cu standardele Farmacopeei Europene. În cele din urmă, noi controlăm calitatea la nivel intern. Caracterul lipsit de riscuri al acestor uleiuri a fost confirmat de Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BfR). Acestea sunt absolut sigure pentru sănătatea consumatorilor și sunt, de asemenea, cunoscute pentru toleranța lor excelentă și pentru proprietățile lor protectoare și hidratante. Uleiurile minerale sunt materii prime alcătuite numai din molecule de carbon și hidrogen. Acestea sunt utilizate în industria cosmetică, farmaceutică și alimentară (ca agenți de acoperire și de ambalare ermetică). Principala lor calitate este aceea de a rămâne la suprafața pielii, creând o peliculă protectoare fără a pătrunde în straturile pielii. Fiind hidratante, acestea înmoaie pielea uscată, protejând-o în același timp de iritațiile din mediul înconjurător. Fiind perfect stabile, acestea sunt eficace în timp. Toate formulele noastre care conțin uleiuri minerale respectă standardele riguroase ale reglementărilor cosmetice și asigură un nivel ridicat de puritate în conformitate cu standardele farmaceutice. Le solicităm furnizorilor noștri materii prime fabricate în conformitate cu standardele Farmacopeei Europene. În cele din urmă, noi controlăm calitatea la nivel intern. Caracterul lipsit de riscuri al acestor uleiuri a fost confirmat de Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BfR). Acestea sunt absolut sigure pentru sănătatea consumatorilor și sunt, de asemenea, cunoscute pentru toleranța lor excelentă și pentru proprietățile lor protectoare și hidratante.

În cazul în care un ingredient este încorporat în formula produsului sub formă nanometrică, denumirea [nano] este specificată după numele său în lista de ingrediente de pe ambalaj. Nanoparticulele sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară și cosmetică. De exemplu, acestea sunt utilizate în produsele de protecție solară de aproape 20 de ani. De fapt, forma nanometrică a unui ingredient garantează că ingredientul activ fotoprotector se răspândește bine și că produsul finit este mai eficient. Siguranța nanoparticulelor a fost confirmată de autoritățile europene și internaționale din domeniul sănătății, care au stabilit programe de testare riguroase necesare înainte de a permite utilizarea lor. Studiile au arătat că particulele incluse într-o formulă au mai multe șanse să formeze grupuri de 100 nm, care nu trec de bariera cutanată. De asemenea, am testat produsele noastre pentru a demonstra că nanoparticulele nu pătrund în piele. În cazul în care un ingredient este încorporat în formula produsului sub formă nanometrică, denumirea [nano] este specificată după numele său în lista de ingrediente de pe ambalaj. Nanoparticulele sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară și cosmetică. De exemplu, acestea sunt utilizate în produsele de protecție solară de aproape 20 de ani. De fapt, forma nanometrică a unui ingredient garantează că ingredientul activ fotoprotector se răspândește bine și că produsul finit este mai eficient. Siguranța nanoparticulelor a fost confirmată de autoritățile europene și internaționale din domeniul sănătății, care au stabilit programe de testare riguroase necesare înainte de a permite utilizarea lor. Studiile au arătat că particulele incluse într-o formulă au mai multe șanse să formeze grupuri de 100 nm, care nu trec de bariera cutanată. De asemenea, am testat produsele noastre pentru a demonstra că nanoparticulele nu pătrund în piele.

Propilenglicolul este un ingredient utilizat ca umectant. Are proprietăți emoliente care conferă produsului o acțiune hidratantă. De asemenea, poate fi utilizat ca solvent sau ca agent de control al viscozității (oferind formulelor o textură și o fixare optime).

Pentru cei care au pielea hipersensibilă sau intolerantă și care doresc să renunțe complet la conservanți, tehnologia Sterile Cosmetics inventată de Grupul Pierre Fabre, din care facem parte, este o alternativă unică și o premieră mondială. Acestea sunt formule al căror proces de fabricație elimină nevoia de conservanți datorită unui sistem de închidere exclusiv și perfect ermetic.

Doriți ca produsele dvs. să fie eficace și sigure atât timp cât le folosiți. Acesta este motivul pentru care, de obicei, trebuie să adăugăm conservanți în formule, prevenind contaminarea produselor și, prin urmare, deteriorarea lor. Datorită acestor conservanți, putem garanta durabilitatea și data de expirare a produselor noastre.

Mediu/Proiectare ecologică

Mediu/Proiectare ecologică

De la alegerea agriculturii organice pentru cultivarea ovăzului Rhealba® și până la o abordare de proiectare ecologică pentru produsele noastre, ne-am angajat să acționăm și să creăm parteneriate benefice pentru a reduce impactul nostru asupra naturii și a biodiversității.

În Franța, ambalajele sunt considerate reciclabile dacă pot fi integrate într-un canal de reciclare, adică dacă pot fi colectate, sortate și reciclate pentru a deveni alte ambalaje sau un alt produs în interiorul țării. În prezent, în Franța nu există instalații de reciclare a tuburilor. Totuși, acest lucru este planificat pentru 2022. Toate flacoanele și cutiile noastre de carton sunt reciclabile.

A-DERMA, o marcă a grupului Pierre Fabre, și-a evaluat abordarea CSR în conformitate cu standardul ISO 26000 și a obținut nivelul de excelență Ecocert 26000.

Uzina noastră de fabricare a produselor, situată la Soual, în regiunea Tarn, recuperează 99% din deșeuri prin parteneriate cu companiile din jur. De asemenea, utilizează 80% energie regenerabilă, inclusiv reziduuri de la ovăzul nostru Rhealba®, care sunt utilizate pentru a alimenta un boiler care funcționează pe bază de biomasă pentru a furniza apă caldă și încălzire. A-DERMA a încheiat, de asemenea, un parteneriat de 20 de ani cu CLIMAT LOCAL, o companie locală care intenționează să combată încălzirea globală prin plantarea de garduri vii. Gardurile vii absorb emisiile de gaze cu efect de seră, sunt, de asemenea, adăposturi pentru biodiversitate, luptă împotriva eroziunii solului, drenează apa de ploaie și protejează culturile adiacente, acționând ca paravan. Din 2014, au fost plantați peste 6 km de gard viu, care au fost utilizați pentru a compensa echivalentul a 595 de călătorii dus-întors cu avionul de la Paris la New York.

Folosim filtre eco-responsabile: în cadrul abordării noastre de eco-responsabilitate, am evaluat filtrele noastre în laboratoare independente, care au arătat că filtrele din gama PROTECT nu au niciun impact asupra organismelor reprezentative din mediul marin, în special asupra coralilor.

Da, acest lucru este aproape de inimile noastre și concretizează angajamentul nostru față de oameni și natură. În ceea ce privește natura, putem menționa două parteneriate foarte importante pentru noi: Una, pe care am format-o în urmă cu 20 de ani cu o companie franceză locală, Climat Local, care intenționează să combată încălzirea globală prin plantarea de garduri vii. Gardurile vii absorb emisiile de gaze cu efect de seră, sunt, de asemenea, adăposturi pentru biodiversitate, luptă împotriva eroziunii solului, drenează apa de ploaie și protejează culturile adiacente, acționând ca paravan. Din 2014, au fost plantați peste 6 km de gard viu, care au fost utilizați pentru a compensa echivalentul a 595 de călătorii dus-întors cu avionul de la Paris la New York. Există, de asemenea, parteneriatul pe care l-am semnat în 2015 cu Ligue de Protection des Oiseaux (LPO) [Liga pentru Protecția Păsărilor], care ne permite să participăm la protejarea păsărilor și să contribuim la menținerea și dezvoltarea naturii și a biodiversității pe domeniul nostru Terre d'Avoine din Puylaurens, Tarn. Aceasta este o locație emblematică pentru A-DERMA, deoarece aici sunt produse semințele noastre de ovăz Rhealba® prin agricultură ecologică și practici agro-ecologice. În ceea ce privește oamenii, putem menționa parteneriatul nostru istoric cu Fundația Eczema, o fundație corporativă dedicată cercetării dermatitei atopice, care finanțează studii clinice privind această cea mai severă formă de eczemă. Lucrează la progresul cercetărilor și la informarea pacienților, care se află adesea în dificultate. De asemenea, suntem mândri de parteneriatul cu Phenix, un start-up francez care dezvoltă soluții inovatoare pentru a oferi o a doua viață produselor alimentare și nealimentare nevândute, în beneficiul persoanelor care trăiesc în sărăcie. Prin urmare, prin intermediul acestora, transmitem produsele noastre nevândute, care sunt încă bune pentru consum, unor organizații caritabile.

Formulele tuturor produselor noastre de igienă sunt biodegradabile în conformitate cu standardul OCDE 301B, cu excepția celor două batoane din gama de ÎNGRIJIRE ESENȚIALĂ: batonul de curățare ultra-hrănitoare și batonul dermatologic.

De la semințele de ovăz Rhealba® până la produs, produsele A-DERMA sunt fabricate în Franța, la nivel local și într-un lanț de aprovizionare scurt, cu excepția produselor externalizate, adică mai puțin de 2% din gama de produse (stickul reparator DERMALIBOUR+, rujul de buze din gama ÎNGRIJIRE ESENȚIALĂ, spray-ul emolient EXOMEGA CONTROL).

Limităm strict utilizarea plasticului virgin și nereciclabil: toate flacoanele noastre sunt reciclabile, iar produsele noastre de igienă conțin până la 100% plastic reciclat. Am eliminat foliile de plastic de identificare a falsificării de pe produsele noastre. Am redus numărul de capace de plastic de pe tuburile noastre. De asemenea, lucrăm la integrarea plasticului reciclat în tuburile noastre. Noua noastră cremă universală este primul produs care beneficiază de acest lucru și va fi urmată de alte produse foarte curând.

Green Impact Index este un instrument de măsurare a proiectării eco-sociale a produselor cosmetice și de sănătate pentru familie. Metoda sa, concepută de Pierre Fabre și evaluată prin certificare AFNOR, se bazează pe clasificarea a 20 de criterii de mediu și sociale.

Siguranță/Testări

Siguranță/Testări

Nu facem compromisuri în ceea ce privește siguranța produselor noastre și lucrăm cu echipe de toxicologi extrem de calificați pentru a le evalua cu atenție.

Nu, reglementările europene interzic acest lucru. Testarea pe animale este interzisă în Uniunea Europeană din 2004 pentru produsele finite și din 2013 pentru ingredientele folosite la fabricarea acestor produse. Pionieri în această abordare, încă din 1995 folosim modele inovatoare de piele reconstruită. 6.000 de epiderme reconstruite au fost folosite de echipele de cercetare și dezvoltare Pierre Fabre în 2019 în laborator pentru a asigura siguranța și eficacitatea produselor noastre, înainte de a organiza testele in vivo pe voluntari. Aceste teste sunt apoi efectuate sub control dermatologic și, dacă este necesar, cu ajutorul unor instrumente de măsurare de înaltă performanță. În plus, suntem implicați financiar în programele europene de cercetare pentru dezvoltarea de metode alternative la testarea pe animale, desfășurate în comun de Comisia Europeană și de industria cosmetică.

Dacă credeți că produsul dumneavoastră este defect, puteți contacta departamentul nostru de reclamații privind calitatea, care vă va invita să le trimiteți produsul dacă este necesar pentru testare. Dacă acest produs este într-adevăr defect, vă vom trimite un produs nou. Contactați serviciul nostru pentru clienți.

Doi indicatori de pe ambalajul produselor cosmetice vă permit să să stabiliți dacă acestea mai pot fi utilizate. În primul rând, puteți avea încredere în data de expirare. Până la această dată, garantăm eficacitatea și stabilitatea produselor noastre. Acest lucru este obligatoriu în Europa pentru produsele de igienă și de toaletă a căror valabilitate este mai mică de 30 de luni. Puteți apoi să consultați PAO (perioada de după deschidere), simbolizată printr-un vas deschis care conține un număr și litera M, de la „month” (lună). Numărul corespunde numărului de luni în care produsul poate fi utilizat fără riscuri după ce a fost deschis. Produsele ambalate în vid (produse cosmetice airless sau sterile) nu menționează PAO, acestea putând fi utilizate cât timp doriți, în limita recomandată de 3 ani.

Pentru fiecare dintre produsele noastre, evaluăm siguranța materiilor prime, precum și siguranța produsului finit. În primul rând, evaluăm ingredientele utilizate în produsele noastre: concentrația ingredientului în produs; timpul de contact în funcție de tipul de produs (cu clătire sau fără clătire); categoria de produse (față, corp, păr) și, prin urmare, zona de expunere; ținta, cu un accent deosebit pe populația „sensibilă", adică bebelușii, copiii, femeile însărcinate, persoanele cu afecțiuni ale pielii etc. Apoi, evaluăm nivelul de siguranță a produsului finit; efectuăm teste preliminare (in vitro) și teste clinice de toleranță pe voluntari (in vivo pe pielea sănătoasă, apoi pe pielea țintă). Atunci când ne dezvoltăm formulele, dacă găsim probleme în timpul acestor teste, atunci, fără îndoială, produsul nu este comercializat și o luăm de la zero. La A-DERMA, siguranța este pe primul loc. Prin urmare, fiecare dintre produsele noastre este introdus pe piață cu garanția absolută că este sigur în condiții normale de utilizare.

Fiecare produs conține un număr de lot într-un format specific care ne permite să identificăm originea acestuia. Acest lucru ne permite să îi aflăm data de fabricație, materiile prime etc. - aceste elemente ne permit să efectuăm rechemări de loturi, dacă este necesar.

Pentru a evalua siguranța produselor noastre cosmetice fără a utiliza animale, am creat un program alternativ: - dezvoltarea de teste de substituție pe culturi de celule în propriul nostru laborator de culturi de piele, creat în urmă cu peste 20 de ani; - punerea în aplicare a metodelor disponibile pe piață; - participarea activă la programele de testare puse în aplicare atât de organizații franceze, cât și europene. De asemenea, sprijinim dezvoltarea de metode alternative la testarea pe animale, prin participarea financiară la programele de cercetare desfășurate în comun de Comisia Europeană și Cosmetics Europe, o organizație europeană a profesioniștilor din industria cosmetică, din care facem parte.

Produsele care nu sunt special concepute pentru femeile însărcinate nu sunt testate pe femeile însărcinate. Utilizarea produselor noastre în timpul sarcinii și alăptării depinde de formularea acestora. Prin urmare, vă recomandăm să ne contactați pentru orice solicitare.

Da, majoritatea produselor noastre sunt potrivite pentru copii, unele chiar de la naștere, cum ar fi gama EXOMEGA CONTROL sau crema purificatoare și reparatoare CICA DERMALIBOUR+.

Vânzări

Vânzări

Din păcate, din cauza numeroaselor solicitări, nu vă putem trimite mostre. Vă invităm să vizitați un punct de vânzare pentru a descoperi produsele noastre de îngrijire.

Produsele A-DERMA se vând în farmacii și parafarmacii. Pentru a găsi locațiile cele mai apropiate, vă rugăm să vizitați pagina „Toate punctele noastre de vânzare".

Informații cu caracter personal

Informații cu caracter personal

Colectăm informațiile dvs. cu caracter personal pentru un scop specific (de exemplu, pentru concursuri, programe de loialitate, informații etc.). Ca regulă generală, nu le păstrăm, odată ce acest obiectiv a fost atins. Cu excepția cazului în care vă opuneți, vom păstra aceste date timp de trei ani în scopuri de marketing direct. Uneori trebuie să le arhivăm pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a ne îndeplini obligațiile legale (de exemplu. cosmetovigilență, departamentul de calitate etc.). În orice caz, atunci când nu mai avem nevoie de informațiile dvs. cu caracter personal, ne asigurăm că acestea sunt complet distruse sau anonimizate. Aflați mai multe despre Politica noastră de confidențialitate.