AD_PAINFUL-SKIN_WOMAN-HAND-SHOULDER_LARGE_2021
Cuprins

Îngrijirea pielii atopice

Îngrijirea pielii tale (sau a copilului tău) atopice te poate ajuta să calmezi, să previi și chiar să mărești intervalul dintre fazele de puseu. Prin urmare, este important să adoptăm măsurile corecte în fiecare zi și, mai ales, pe termen lung. Care este scopul? De a calma mâncărimile, a reduce inflamația și a ajuta pielea să se protejeze mai bine. Noi facem un bilanț al tratamentelor și îți oferim sfaturi pentru a te ajuta!

Îngrijirea pielii atopice
în faza de puseu

Dermatita atopică evoluează între fazele de puseu (episoade acute) și fazele de remisie sau de repaus. Fiecare fază are propriul tratament: în timpul fazelor de puseu, medicul îți va prescrie un tratament medical, cum ar fi dermocorticoizii, care trebuie aplicat exclusiv pe leziuni (pete roșii), o dată pe zi. Acest tratament trebuie combinat cu aplicarea zilnică a unor produse emoliente de îngrijire a pielii pe tot corpul pentru a rehidrata pielea, a întări bariera cutanată și a calma disconfortul resimțit în timpul fazelor de puseu.

AD_ATOPIC-DERMATITIS_MOTHER-AND-SON-BACK-ITCHING_LARGE_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_LARGE_2021

Îngrijirea pielii atopice
în repaus

Între fazele de puseu, adică în faza de repaus, este foarte important să continui să aplici un emolient o dată pe zi. Acest tratament ajută pielea să fie mai bine protejată de o barieră cutanată mai puternică (și, prin urmare, mai protectoare). Acest lucru ajută la mărirea intervalului dintre fazele de puseu și la evitarea nevoii de prea multe tratamente medicale. 

În timp, am dezvoltat o rutină de îngrijire a pielii mele atopice, folosind un săpun adecvat și aplicând un emolient o dată pe zi, indiferent de situație! Am constatat că este mai puternică și mai rezistentă. Fazele de puseu sunt mai rare.

Lola, 35 de ani

Dermatita atopică
care sunt diferitele tratamente?

Dacă ai consultat un medic și acesta a stabilit că suferi de dermatită atopică, este posibil să ți se fi prescris dermocorticoizi „topici” – cu aplicare locală pe piele. Aceste medicamente standard ajută la calmarea roșeții și a mâncărimilor. În plus, aplicarea unui produs emolient de îngrijire a pielii și alegerea unor produse de curățare adecvate sunt esențiale pentru a amâna următorul episod acut. 

Tratamente pentru eczemă

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021
AD_ATOPIE_CHILD-SCRATCHING-ARM_LARGE_2021

Toate sfaturile noastre
anti-mâncărime

Chiar dacă vrei neapărat să te scarpini, cel mai bine este să eviți acest lucru: scărpinatul, deși îți poate oferi o alinare imediată, poate crește ulterior mâncărimea. Așadar, ce poți face pentru a alina disconfortul și a rezista dorinței de a te scărpina? Descoperă toate sfaturile noastre aici!

Dermatita atopică: ameliorarea mâncărimilor

Dermatita atopică
și sportul

Pielea atopică te poate împiedica să participi la activități sportive, deoarece soarele, frigul sau transpirația pot agrava simptomele. Cu toate acestea, adoptând măsurile de prevenție potrivite, te poți bucura de toate beneficiile sale și te poți simți mult mai bine! Toate sfaturile noastre sunt aici!

Eczema atopică și sportul: obiceiurile corecte de adoptat

AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-SPORT_LARGE_2021
AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-KIDS_LARGE_2021

Dermatita atopică
și soarele

Deși lumina UV (în doze mici!) are un efect antiinflamator care reduce simptomele eczemei, transpirația sau apa sărată pot declanșa reacții și mâncărimi. Descoperă fișa noastră practică pentru a învăța pașii corecți pentru a petrece o vară fără scărpinat! 

Dermatita atopică și soarele: cum să te protejezi

Dermatita atopică
sfaturile noastre pentru perioada nopții

Eczema atopică îngreunează adesea nopțile, deoarece mâncărimile și scărpinatul sunt adesea mai intense. Între căldura patului și transpirație, precum și faptul că ești evident mai puțin ocupată decât în timpul zilei, există toate șansele să simți nevoia să te scarpini. Descoperă sfaturile noastre anti-scărpinat pentru perioada nopții!

Eczema atopică: sfaturi pentru un somn mai bun pe timp de noapte

AD_ATOPIC-DERMATITIS_KIDS_LARGE_2021

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Informații suplimentare

Mai multe sfaturi pentru pielea atopică
 

Sus