AD_SCARS_STRETCH-MARKS-PREGNANCY_LARGE_2021
Cuprins

Sarcina: ameliorarea mâncărimilor pielii

De ce le mănâncă abdomenul pe femeile însărcinate?

Pielea se întinde, în special în jurul burții, pentru a face loc copilului. Prin urmare, este important să ai grijă de ea pentru a evita pe cât posibil apariția vergeturilor. Dacă mâncărimea se agravează, cel mai bine este să consulți medicul pentru a evita alte cauze care pot necesita îngrijiri medicale. Îți prezentăm câteva sfaturi pentru a calma mâncărimile și pentru a avea grijă de pielea ta până la ziua cea mare (și chiar și după!).

În timpul primei mele sarcini, mi-am petrecut mult timp scărpinându-mă pe burtă: Aveam mici mâncărimi, nu erau chiar enervante, dar regulate. Moașa mea m-a asigurat că acest lucru este ceva obișnuit. Așa că am ales să adopt o mică rutină de masaj abdominal seara. A fost ca și cum mi-aș fi masat copilul prin burtă, foarte ușor... și am scăpat de vergeturi.

Anna, 25 de ani.
AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021

Calmarea mâncărimilor
în timpul sarcinii

Corpul tău se schimbă rapid, iar acest lucru trage pielea, ceea ce poate duce la mâncărimi neplăcute. Pentru a calma mâncărimile, alege haine largi, dacă este posibil din bumbac, pentru a limita frecarea și a te ajuta să te simți confortabil. Încearcă să faci dușuri reci și să aplici o cremă hidratantă sau un gel de masaj cu ulei bogat în glicerină pentru a-ți hrăni și înmuia pielea. Nu uita să respiri și să te relaxezi: sarcina poate fi uneori o perioadă stresantă, ceea ce poate agrava mâncărimile. 

Hidratează-ți pielea pentru a evita vergeturile

Întinderea rapidă a pielii îi perturbă structura și rupe fibrele de colagen, provocând vergeturi și mâncărimi. Vergeturile provoacă mâncărimi pentru că pielea se crăpă și se subțiază în zona respectivă. Acestea sunt ușor de recunoscut, având o culoare roz sau violacee și fiind ușor umflate la început, devenind apoi albe.

Pentru a le preveni, alege un ulei de curățare care să îți hrănească pielea imediat după duș și aplică în fiecare zi o cremă hidratantă pentru a o face mai suplă. 

Într-un final, dacă ai timp, masează-ți corpul (concentrându-te pe abdomen, piept și fese) cu o cremă specială, folosind mișcări ușoare și circulare pentru a încuraja absorbția. Masajul este, de asemenea, un bun aliat, deoarece activează microcirculația locală. 

EPITHELIALE A.H.

Gel-ulei de masaj

Acest gel-ulei de masaj poate fi aplicat de două ori pe zi și ajută la reducerea aspectului vergeturilor. 

EPITHELIALE A.H.
AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Informații suplimentare

Află mai multe despre alte cauze ale mâncărimilor și sfaturile noastre asociate 
 

Sus