AD_SCARS_LEGS-HAND-COVERING_LARGE_2021
Cuprins

Calmarea mâncărimilor cauzate de arsurile solare

Au! Credeai că ai făcut tot ce ai putut pentru a preveni asta, dar nu-i așa! Arsurile solare sunt rezultatul unei expuneri prea mari la radiațiile UV provenite de la soare. Rezultat: pielea este roșie și inflamată și uneori te mănâncă? Cum îți poți calma și repara pielea? Vrei să îți calmenzi mâncărimile? Noi îți spunem totul!

Ce sunt arsurile solare?
De ce mă mănâncă?

Arsurile solare, cunoscute și sub numele de eritem solar, sunt arsuri ale pielii cauzate de razele ultraviolete ale soarelui, în special cele UVB. Apar în urma unei expuneri excesive la soare, pe o piele care este uneori slab protejată. Arsurile solare declanșează o reacție la nivelul pielii: furnicături, dureri localizate... și chiar și mâncărimi! Acestea își au originea la nivelul nervilor și pot fi resimțite timp de câteva zile din cauza arsurii. Ele pot fi, de asemenea, asociate cu o alergie la soare, numită lucită. Se manifestă ca o erupție de coșuri mici, cu mâncărimi, localizate în zonele cele mai expuse la soare. 

AD_SOLAR_SHADOWS_WOMAN-SHOULDERS-HAT_LARGE_2021

Arsurile solare: cum eviți mâncărimile?
 

  • Ai grijă să răcești pielea pentru a calma zona încălzită: fă un duș rece, între 15 și 25°C.... dar nu prea rece.
     
  • Hidratează-te: arsurile solare deshidratează întregul organism, așa că bea multă apă (cel puțin doi litri).
     
  • În orele care urmează, aplică o loțiune specifică pentru după expunerea la soare, care hidratează și calmează inflamația. Optează pentru un lapte sau un gel cu textură fresh care să conțină acid hialuronic, care contracarează pierderile de apă din piele din cauza expunerii la soare, și antioxidanți, deoarece chiar și după expunerea la soare, deteriorarea celulelor continuă.
     
  • În zilele următoare, aplică o cremă reparatoare care conține glicerină pentru un confort și mai mare. În cele din urmă, este foarte important să nu te scarpini în zona arsurilor solare, pentru a evita să iriți și mai mult pielea și să nu îndepărtezi pielea moartă, pentru a-i da timp pielii să se reînnoiască în ritmul ei propriu.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

OBSERVAȚII DIN PARTEA EXPERTULUI

În cazul arsurilor solare, pentru a calma mâncărimile, trebuie să ai grijă mai întâi să reîmprospătezi pielea, făcând un duș rece, de exemplu, apoi să aplici o cremă hidratantă care să conțină ingrediente active calmante

Dr. Marco Ambonati, dermatolog.

AD_SOLAR_WOMAN-ARM-APPLICATION_LARGE_2021

Cum eviți
arsurile solare? 

Evită expunerea la soare între orele 11.00 și 16.00, când razele UVB sunt cele mai intense și, prin urmare, cele mai periculoase, și nu expune niciodată copiii cu vârsta sub 3 ani. Aplică o cremă de protecție solară pe corp și pe față la fiecare două ore și după fiecare baie, alegând o cremă cu SPF (factor de protecție solară) ridicat, fără parfum, dacă este necesar, și adaptată tipului tău de piele (cu tendință acneică sau atopică, de exemplu). Si nu în ultimul rând, acoperă-te: pălării, șepci, eșarfe, tricouri cu mâneci lungi sau chiar cu protecție UV, ochelari de soare etc.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Informații suplimentare

Află mai multe despre alte cauze ale mâncărimilor și sfaturile noastre asociate
 

Sus