AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_MP-DP_PLANTULE-GOUTTELETTE_2021

Expertiză în materie de plante: Ovăzul Rhealba®

La A-DERMA, îi datorăm totul ovăzului. Litera A din numele nostru provine din termenul francez „avoine”, la fel ca eficiența excepțională a produselor noastre.
 

Rar și pur, am selectat ovăzul Rhealba® din 26.000 de soiuri pentru proprietățile sale dermatologice de neegalat. Noi suntem singurii care îl folosim. Produs prin agricultură ecologică, într-un lanț scurt de aprovizionare în sud-vestul Franței, ovăzul Rhealba® este fundamentul tuturor produselor noastre și contribuie la toate eforturile noastre de a calma, reechilibra și repara pielea fragilă.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-ANCIENNE-ETAGERE_2021

Istoria ovăzului

Între pielea fragilă și ovăz este o poveste frumoasă.

La început, a existat „Avena sativa”, ovăzul comun, o cereală din familia Poaceae. Utilizarea sa datează încă din antichitate, când era consumat ca aliment sau furaj și sub formă de ceaiuri medicinale pentru a calma inflamațiile. Romanii au introdus prima sa utilizare dermatocosmetică, sub forma unor băi calmante pentru persoanele cu probleme de piele. În Evul Mediu, era prescris pentru pielea iritată sub formă de cataplasmă calmantă.

De atunci, proprietățile sale au continuat să fie studiate și, în secolul al XVII-lea, a fost inclus în farmacopeea franceză pentru virtuțile sale recunoscute și documentate în calmarea pielii.

Nașterea unui ingredient activ vedetă

„Avena Sativa”, acest ovăz dermatologic a inspirat numele mărcii A-DERMA și a dat naștere, în 1982, primului produs al brandului, săpunul dermatologic de curățare cu lapte de ovăz.

După 16 ani de cercetare continuă asupra Avena Sativa, una dintre cele 300 de specii ale sale a fost aleasă ca fiind cel mai bun aliat al pielii, pentru finețea și bogăția sa în ingrediente active: varietatea Rhea, ovăz alb pur pe care A-DERMA îl numește Rhealba® și care a devenit apoi ingredientul activ unic și exclusiv care este și astăzi simbolul brandului.
Dar cercetările nu se opresc aici. La inițiativa domnului Pierre FABRE, cercetătorii vor explora noi principii active, de data aceasta nu în cereale, ci în lăstarii foarte tineri de ovăz Rhealba®, plini de viață, în plină creștere, cu numele de PLANTULE.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-GRAINS-MAIN_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMP-SHOOT-TRADILANDES_2021 1440x500

Proprietățile plantulelor de ovăz Rhealba ® Dermatologie, în mod natural

Plantulele de ovăz Rhealba® s-au dovedit a fi o comoară neprețuită din punct de vedere vegetal și dermatologic.
Pe parcursul cercetărilor, au fost descoperite molecule active cu proprietăți dermatologice complet unice. Extractul vegetal din plantulele de ovăz Rhealba® este bogat în saponine, care reechilibrează pielea, și în flavonoide, care au proprietăți calmante. Prezent în toate produsele noastre, acesta le conferă toată eficiența lor în îngrijirea pielii fragile.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMP-VUE-PRES_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-EXTRACTION-JUS-PLANTULE_2021

Eficace în mod natural
Complet sigur

Datorită unui sistem de extracție inovator și brevetat (brevet în așteptare), 
A-DERMA a reușit să dezvolte un extract din plantule (lăstari tineri) plin cu aceste molecule active și fără proteine detectabile, pentru a evita riscurile alergice atunci când este aplicat pe piele, în special pentru persoanele hipersensibile la cereale. 

Etapa de recoltare
Plantulele de ovăz Rhealba® 

Între 10 și 12 săptămâni de viață, plantulele de ovăz Rhealba® sunt pline cu cea mai mare doză de molecule active pentru piele, saponinele și flavonoidele reechilibrante și calmante.
Este necesar să le recoltăm exact în această perioadă, pentru a capta această concentrație maximă de ingrediente active prețioase, pentru a aduce cel mai înalt grad de eficacitate produselor A-DERMA, având în vedere că ulterior această concentrație scade.
Pentru a fi siguri că le recoltează exact în momentul în care moleculele active sunt cele mai concentrate, agricultorii pot măsura cantitatea direct pe frunze, cu ajutorul unui instrument special, DUALEX 4.0, dezvoltat cu ajutorul echipelor Pierre Fabre Agronomie.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-DUALEX_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-EXTRACTION-SERPENTIN_2021

Calitate constantă

Pentru a garanta o calitate a extractului și o concentrație a moleculelor active constante, extractul din plantulele de ovăz Rhealba® este testat și validat sistematic prin 27 de puncte de control.
Această extraordinară putere vegetală a plantulelor de ovăz Rhealba® face, de asemenea, obiectul a 3 brevete înregistrate.

Ciclul ovăzului Rhealba®

De la semințe de ovăz Rhealba® la extract din plantule.

Ovăzul Rhealba® este cultivat exclusiv prin agricultură ecologică pe câmpurile din jurul Terre d'Avoine, în sud-vestul Franței (Tarn). Se recoltează la mijlocul lunii iulie și se folosește ca sămânță pentru plantulele de ovăz Rhealba®. Suntem fermieri care ne producem propriile semințe în fiecare an. Garantăm o trasabilitate și un control perfect al acestei faze cruciale.
Plantulele din aceste semințe conțin esența plantei în formare. 
Cultivate pe 50 ha în sud-vestul Franței, în cadrul unui lanț scurt de aprovizionare, acestea sunt semănate la sfârșitul iernii. Apoi, semințele au nevoie doar de câteva luni pentru a crește. În luna mai se poate începe recolta, plantulele au 10-12 săptămâni de viață și sunt gata să își manifeste întreaga putere.
Pentru fiecare hectar, se taie, se usucă și se transformă în extract de plante 15 tone de ovăz proaspăt la situl de extracție a plantelor din Gaillac, în Tarn.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMPS-FAUCHAGE_2021 1440x500

Producție în sud-vestul Franței,
într-un lanț de aprovizionare scurt

De la sămânță până la produsul finit, ovăzul Rhealba® este vândut în lanțuri scurte de aprovizionare și în sud-vestul Franței: mai multe centre de expertiză sunt situate pe o rază de 50 km în linie dreaptă: Terre d'Avoine este leagănul ovăzului Rhealba®, unde semințele sunt cultivate și produse prin agricultură ecologică. Gaillac, un sit aflat în fruntea inovației, unde se obțin extractele de plante. Soual, fabrica având certificare de mediu ISO 14001, care produce dermatocosmeticele A-DERMA.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-PLANTULE-SOLEIL_2021
Plantulă interactivă 3D

Plantulă interactivă 3D

Dacă vrei să mergi pe câmp și să vezi mai îndeaproape plantulelenoastre de ovăz Rhealba®, o poți face aici.

Să mergem!
Sus