AD_SOLAR_BABY-SUNHAT-BEACH_LARGE_2021

Dermatita atopică și soarele: cum să te protejezi

Soarele, marea, vacanțele... nu sunt bune doar pentru moral, ci și pentru dermatita atopică, care se ameliorează adesea vara. Deși lumina UV (în doze mici!) are un efect antiinflamator care reduce simptomele eczemei, pielea este în continuare uscată și bariera cutanată este încă fragilă. Astfel, transpirația sau înotul în mare pot declanșa rapid reacții și mâncărimi. Prin urmare, trebuie să ai grijăși să continui să ai grijă de pielea ta. Îți prezentăm o fișă practică pe care să o păstrezi pentru a ști ce obiceiuri trebuie să adopți și, astfel, să te bucuri de soare și de vară fără scărpinat!

  • Ca în cazul tuturor tipurilor de piele, urmează regula de aur: nu te expune între orele 12 și 16, când razele UV sunt cele mai intense. 
     
  • Alege o cremă de protecție solară fără parfum, cu un nivel ridicat de protecție SPF 50+, care este potrivită pentru pielea atopică. 
     
  • Aplică crema de protecție solară cu cel puțin 15 minute înainte de expunere, fără a freca și fără a masa prea mult. Apoi reaplică la fiecare două ore. 
     
  • Îmbrăcămintea rămâne cea mai bună protecție, mai ales pentru cei mai mici: alege haine largi și vaporoase pentru a evita efectul iritant al transpirației și optează pentru tricouri anti-UV pentru cei mai mici. Și, bineînțeles, o șapcă sau o pălărie cu boruri largi este o necesitate! 
     
  • Calmează pielea după expunerea la soare aplicând un emolient reparator. 

Ar trebui să îți schimbi rutina de îngrijire a pielii atopice pe timpul verii?

Nu, deloc! S-ar putea să simți tentația de a uita de îngrijirea zilnică, deoarece simptomele sunt atenuate de soare, dar afecțiunea pielii este încă prezentă. Așadar, nu există nicio vacanță pentru rutina de îngrijire a pielii: respectarea tratamentelor pentru eczemă (emolienți și dermocorticoizi) este în continuare necesară în fiecare zi pentru a te asigura că pielea ta petrece o vară minunată, fără mâncărimi.

  • Înainte de înot, aplică o cremă de protecție împotriva sării sau a clorului înainte de a aplica crema de protecție solară. 
     
  • Același lucru este valabil și înainte de o sesiune de sport în aer liber, pentru a reduce efectul frecării pe pielea transpirată.
     
  • După înot sau activități sportive, clătește cât mai repede posibil agenții iritanți cu apă curată. Și aplică din nou cremă de protecție solară dacă te expui din nou.
     
  • Mare atenție la ștergerea pe plajă cu un prosop plin de nisip! Particulele de nisip pot „exfolia” pielea (și pot declanșa un episod de puseu), așa că nu uita să îți aduci un prosop curat pentru a te usca. 
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Observații din partea expertului

Nu se recomandă expunerea la soare în timpul orelor celor mai fierbinți. Cea mai bună protecție rămân hainele, dacă este posibil din bumbac, și pălăria. Crema de protecție solară trebuie să aibă un factor de protecție suficient de mare (ideal ar fi SPF 50+). La sfârșitul zilei de expunere, nu uita să te speli bine cu un produs de curățare adecvat pentru a îndepărta toate urmele de cremă solară și apoi hidratează-ți pielea cu un emolient.

Dr. Marco Ambonati, Dermatolog

PROTECȚIA SOLARĂ

PROTECȚIA SOLARĂ

Crema cu SPF 50+ PROTECT AD

Crema cu protecție solară foarte ridicată cu SPF 50+ PROTECT AD este primul produs de protecție solară special formulat și testat pentru a răspunde nevoilor pielii cu tendință atopică și cu o textură foarte plăcută.

Cremă de protecție solară cu SPF 50+ PROTECT AD
PROTECȚIA SOLARĂ
Sus