AD_ATOPIC-DERMATITIS_KIDS_LARGE_2021

Sfaturi pentru noapte

Din nefericire, eczema atopică înseamnă adesea nopți grele (sau chiar insomnie), deoarece, după cum îți vor spune cei care suferă de eczeme, mâncărimile și scărpinatul sunt adesea mai intense noaptea. De ce mă mănâncă mai mult noaptea? În primul rând, căldura patului și transpirația nocturnă favorizează mâncărimile. Și apoi, noaptea suntem evident mai puțin ocupați decât în timpul zilei, mai ales copiii, care au mai mult timp să se concentreze asupra mâncărimilor lor. Ca urmare, ne scărpinăm. Așadar, cum puteți dormi mai bine în ciuda disconfortului și să vă regăsiți liniștea? Ce trucuri bune există împotriva mâncărimilor? Îți prezentăm toate sfaturile noastre pentru un somn mai liniștit.

 • Dormi într-o cameră fără mochetă, dacă este posibil, pentru a evita acarienii de praf.
   
 • Alege o saltea sau o protecție pentru saltea antiacarieni pentru a reduce riscul de alergii.
   
 • Formează-ți o rutină relaxantă înainte de culcare: lectură, muzică de fundal, respirație, meditație.
   
 • Dacă nu reușești să adormi în peste 20-30 de minute, ridică-te și fă ceva relaxant, astfel încât să îți revină nevoia de somn. 
   
 • Folosește tratamentele prescrise de medicul tău. 
   
 • Aplică zilnic un emolient, dacă este posibil cu cel mult două ore înainte de culcare. 
   
 • În cazul bebelușilor, pune-i să poarte mănuși mici din bumbac și taie-le unghiile în mod regulat pentru a preveni rănile provocate de scărpinat.
   
 • În cazul copiilor, citește sau recitește broșurile „Marea noapte a lui Super Romy” sau „Marea noapte a lui Super Arthur”. 
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Observații din partea expertului

Pentru a dormi mai bine când suferi de eczemă atopică, trebuie să eviți căldura și să dormi într-o cameră răcoroasă și aerisită, fără a fi prea învelită (evită cuverturile prea călduroase). Profită de ocazie pentru a aplica o cantitate suficientă de emolient înainte de culcare, astfel încât acesta să poată acționa pe tot parcursul nopții. Cititul seara, înainte de culcare, poate ajuta la relaxarea copilului, astfel încât acesta să doarmă liniștit.

Dr. Marco Ambonati, Dermatolog

Ce probleme de somn sunt asociate cu eczema atopică?

Mâncărimile provocate de eczema atopică duc la un somn mai dificil pe termen lung (la adulți și copii). Mersul la culcare devine un moment de stres și de îngrijorare care nu favorizează adormirea. În al doilea rând, somnul poate fi mai puțin odihnitor din cauza trezirilor nocturne (și a dificultăților de a adormi din nou) și, pentru unele persoane, a problemelor de apnee în somn. Tulburările de somn pot fi, de asemenea, un semn de avertizare pentru atopia severă.

EXOMEGA CONTROL

Spumă de baie emolientă anti-mâncărime

Perfectă seara pentru a calma pielea, pentru a o pregăti pentru tratamentele care urmează și pentru un somn mai bun.

EXOMEGA CONTROL
Sus