AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-ENGAGEE-NATURE_CHAMP-PLANTULES-SOLEIL_2021

Angajament pentru natură

Eficacitatea excepțională a produselor noastre provine din natură. Prin urmare, este de datoria noastră să-i dăm înapoi naturii ceea ce ne dă și ea nouă și chiar mai mult.

De la decizia de a practica agricultură ecologică combinată cu agroecologia pentru culturile noastre, până la modul în care formulăm produse cu o proiectare din ce în ce mai ecologică, ne angajăm să punem în aplicare o strategie și parteneriate responsabile care reduc în mod activ impactul nostru asupra acestui pământ care ne oferă tot ce este mai bun.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-ENGAGEE-NATURE_EAH-ULTRA-TAV_2021 1440x795

Credem în dermatocosmetica responsabilă

La A-Derma, credem că a fi responsabili înseamnă a face tot posibilul pentru a produce fără a afecta natura.

Înseamnă să producem la nivel local*, într-un lanț de aprovizionare scurt, în Franța, într-o fabrică certificată ecologic**. Aceasta înseamnă, de asemenea, adoptarea celei mai ecologice abordări exemplare posibile în fiecare etapă a lanțului de producție, în special prin proiectarea ecologică a produselor noastre.

*excluzând produsele subcontractate, mai puțin de 2% din catalogul nostru
** în conformitate cu standardul ISO 14001.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-ENGAGEE-NATURE_INDISPENSABLE-GEL-SURGRAS_2021 1440x770

Accent pe proiectare ecologică

Proiectarea ecologică a unui produs înseamnă integrarea caracteristicilor de mediu încă din faza de proiectare pentru a minimiza impactul acestuia pe parcursul întregului său ciclu de viață.
La A-DERMA, acest lucru se traduce în acțiuni concrete:

 • Eliminarea ambalajelor secundare (cutii de carton) ori de câte ori este posibil, iar atunci, când nu este posibil, acestea sunt realizate din carton provenit din păduri gestionate în mod durabil. 
   
 • Eliminarea prospectelor din hârtie din produsele noastre
   
 • Reducerea plasticului:
  - Toate flacoanele noastre sunt reciclabile (în conformitate cu instrucțiunile de colectare selectivă din Franța, care pot varia la nivel local), iar flacoanele articolelor noastre de igienă conțin acum până la 100% plastic reciclat. 
  - Am eliminat foliile de plastic de identificare a falsificării
  - Am redus greutatea capacelor de plastic.
   
 • Formulele noastre cu clătire sunt biodegradabile în conformitate cu standardul „OECD 301B”.
   
 • Folosim filtre eco-responsabile: în cadrul abordării noastre de eco-responsabilitate, am evaluat filtrele noastre în laboratoare independente, care au arătat că filtrele din gama PROTECT nu au niciun impact asupra organismelor reprezentative din mediul marin, în special asupra coralilor.
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-ENGAGEE-NATURE_CRUELTY-FREE_2021 540x540

Angajament pentru bunăstarea animalelor

La A-DERMA, nu testăm niciunul dintre produsele sau ingredientele noastre pe animale. Grupul Pierre FABRE, din care facem parte, dezvoltă de mai bine de 20 de ani metode alternative la modelul animal, evaluarea siguranței produselor sale dermatocosmetice fiind de o importanță primordială.
Citește mai multe

Angajament pentru lupta 
împotriva încălzirii globale

Pentru că viitorul nostru depinde de încălzirea globală, suntem parteneri în proiectul de agrosilvicultură „Clima locală”. Prin această inițiativă, compensăm emisiile de gaze cu efect de seră, pe care nu le putem reduce sau evita, prin plantarea de noi garduri vii. Luăm în considerare această contribuție la compensare doar atunci, când toate soluțiile posibile au fost implementate în prealabil.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-ENGAGEE-NATURE_HAIES_2021 472x472
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-ENGAGEE-NATURE_TAV-FLEURS_2021 472x472

Agrosilvicultură
Plantarea de garduri vii 

Gardurile vii din mediul rural sunt mult mai mult decât plăcute din punct de vedere estetic, ele reprezintă un avantaj major în conservarea mediului înconjurător. Acestea absorb și stochează carbonul, combat eficient eroziunea solului, drenează și filtrează apa și, deoarece oferă un refugiu pentru insecte și animalele mici, joacă un rol activ în biodiversitatea zonei. Din 2014, au fost plantați peste 6 km de garduri vii.

Angajament pentru protecția vieții

Susținerea unei dermatocosmetici ecologice și dedicate nu se poate face fără o acțiune directă asupra pământului. Acesta este motivul pentru care agricultura ecologică, agrosilvicultura și agroecologia stau la baza cultivării ovăzului Rhealba®, care este controlată intern și durabilă. Mai mult decât atât, unele dintre siturile noastre, cum ar fi Terre d'Avoine, sunt aprobate ca Sanctuare Oficiale, ca parte a parteneriatului pe care l-am stabilit în 2015 cu LPO (Liga pentru Protecția Păsărilor), și suntem parteneri ai Observatoire Agricole de la Biodiversité. 

Mai multe despre Terre d'Avoine

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP-VEGETAL-TERRE-AVOINE_MAISON-OISEAUX_2021 492x530
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-ENGAGEE-NATURE_COCINELLE_2021 1440x700

Sol viu

Terenurile noastre sunt cultivate în conformitate cu standardele agriculturii ecologice, o specificație pe care o consolidăm prin practicarea agroecologiei. Aceasta implică, de exemplu, utilizarea de culturi de acoperire, inclusiv lucernă sau sorg furajer, care protejează și fertilizează solul între două culturi de ovăz Rhealba®, reducerea lucrărilor solului, prin faptul că nu se ară adânc, și integrarea gardurilor vii și a copacilor pentru a combate eroziunea solului și a sparge vântul. Toate acestea promovează viața și fertilitatea solului, îmbunătățind în același timp biodiversitatea mediului.
Aceste practici se bazează pe serviciile oferite de natură și ne permit să conservăm resursele naturale și să reducem impactul asupra mediului atunci când cultivăm ovăzul nostru Rhealba®.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-ENGAGEE-NATURE_AVOINE-GOUTELETTES_2021 1440x700

Evaluarea abordării noastre în materie de CSR

La A-Derma, luăm măsuri pentru a ne reduce amprenta asupra mediului și nu o spunem doar noi. Din motive de transparență și pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim în fiecare zi, Grupul Pierre Fabre, din care facem parte, și-a evaluat demersul în materie de CSR de către Ecocert Environnement, o organizație independentă, în conformitate cu standardul ISO 26 000. După 150 de audieri pe 7 aspecte esențiale, grupul nostru a primit nivelul de excelență, cel mai înalt din cadrul standardului. 
Suntem mândri de această recunoaștere externă, deoarece ea oferă credibilitate eforturilor noastre zilnice.

Sus