AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021
Cuprins

Sfaturi pentru reducerea vergeturilor

Cu numele lor nu foarte atrăgător și felul în care apar atunci când ne așteptăm mai puțin, nu putem spune că ne plac neapărat. Cu toate acestea, sunt destul de inofensive. Prima soluție pentru a trăi cu ele este să le cunoști mai bine.

Ce sunt și când apar?

Acestea sunt dungi lungi, inițial de culoare roșu-violet, care devin apoi albe sau perlate, aproape de aceeași culoare cu pielea.
 Vergeturile sunt ca niște martori ai vieții noastre în construcție. Ele sunt strâns legate de activitatea hormonală, dar nu numai de aceasta. Pot fi rezultatul unei întinderi prea mari a pielii, de exemplu, în timpul creșterii sau scăderii rapide în greutate, care corespunde unor etape importante ale vieții: pubertatea și sarcina.

Care sunt cauzele vergeturilor?

Anumite modificări hormonale, cauzate în principal de pubertate sau de sarcină, fac ca suplețea pielii să varieze. Când pielea devine mai puțin flexibilă, dacă se întinde, se poate rupe în dermul profund, creând aceste semne, care sunt similare cicatricilor întinse.
 

Unde apar vergeturile?

Vergeturile se regăsesc în principal pe abdomen, sâni, brațe, fund și șolduri. Este un lucru evident, dacă te gândești la cauză: acestea sunt zone în care pielea se întinde ușor odată cu luarea sau pierderea în greutate, creșterea sau în timpul sarcinii.
 

Cine are vergeturi? 

Vergeturile fac parte din viața celor mai multe femei, 80% dintre ele având aceste mici cicatrici pe anumite zone ale corpului. Un motiv pentru acest lucru este că ele sunt cele care poartă copiii în pântece! În timpul primei sarcini, între 50 și 70% dintre femei se confruntă cu apariția vergeturilor, adesea la sfârșitul sarcinii.
Asta înseamnă că bărbații nu au niciodată vergeturi? Nu, sunt și ei expuși, dar mai puțin. De exemplu, în perioada pubertății, 25% dintre fete față de doar 10% dintre băieți observă apariția vergeturilor.
 

Cum prevenim apariția vergeturilor? 

Să nu ne facem speranțe: este dificil să prevenim apariția vergeturilor. Le poți evita printr-un stil de viață sănătos și anticipând perioadele în care s-ar putea să apară. Dacă ești însărcinată, de exemplu, optează pentru un produs specific și aplică-l zilnic. Când îl aplici, gândește-te să stimulezi elasticitatea pielii.
Este important să ne amintim că vergeturile sunt, de asemenea, urme ale vieții noastre și că nu trebuie să încercăm să anticipăm sau să evităm cu orice preț apariția lor...
 

Cum se elimină vergeturile? 

Să recunoaștem, vergeturile nu vor dispărea de la sine. Trebuie să abordăm acest subiect. Dacă ți se par inestetice, ele pot fi reduse. Ca toate cicatricile, acestea sunt deosebit de receptive la masaj, care îmbunătățește suplețea pielii.

EPITHELIALE A.H.

Gel-ulei de masaj

Acest gel-ulei de masaj poate fi aplicat de două ori pe zi și ajută la reducerea aspectului cicatricilor* și al vergeturilor.
*Cicatrici reepidermizate.

EPITHELIALE A.H.
AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Ovăzul Rhealba® : unic în lume.

Ovăzul Rhealba®, comoara noastră cultivată prin agricultură ecologică, este ingredientul activ vegetal cu proprietăți dermatologice reechilibrante, calmante și reparatoare, prezent în toate produsele noastre.
OVĂZ RHEALBA® 

Sus