AD_TATTOOS_WOMAN-HIP-FLOWERS_LARGE
Cuprins

Cum ai grijă de un tatuaj?

Dacă îți dorești ca acesta să își păstreze culoarea și forma originală, este important să ai grijă de tatuajul tău.

În parteneriat cu tattoome.com, îți explicăm cum să îți întreții tatuajul, încă de la plecarea de la artistul tatuator, pentru a-l păstra în stare perfectă de-a lungul anilor.

Cum să favorizăm vindecarea unui tatuaj

Sfatul #1: Cât timp durează vindecarea unui tatuaj?

Artistul tatuator îți va spune că aspectul final al tatuajului este determinat de perioada de vindecare. 

Aceasta începe de la ultima puncție cu acul și se termină șase săptămâni mai târziu. Într-adevăr, spre deosebire de tatuajele temporare, tatuajele permanente sunt departe de a fi o procedură banală și necesită cea mai mare atenție.

După terminarea lucrării, tatuatorul va aplica o cremă cicatrizantă pe zona tatuată și apoi va aplica un pansament: trebuie să păstrezi acest pansament timp de 24 de ore pentru a proteja micile răni provocate de tatuaj. 

Nu uita să te speli pe mâini înainte de a-ți atinge tatuajul.

Sfatul #2: Hidratează-ți tatuajul cu un tratament adecvat

Spală-ți tatuajul cu un săpun blând, neutru sau cu pH fiziologic, pentru a îndepărta reziduurile de cerneală și sânge. Prima spălare a tatuajului tău poate fi înfricoșătoare. Nu îți face griji, pentru a-ți spăla pielea cu blândețe și fără durere, folosește apă caldă și asigură-te că jetul de apă nu este prea puternic. La final, usucă-ți ușor tatuajul cu un prosop curat. Apoi, aplică crema reparatoare conform sfaturilor tatuatorului tău. 

Folosește folie de plastic doar în mod excepțional! 

EPITHELIALE A.H.

Cremă reparatoare și calmantă

Aplică un strat subțire de cremă reparatoare și calmantă EPITHELIALE A.H. ULTRA pentru a ajuta la repararea și calmarea pielii deteriorate. Apoi lasă tatuajul în aer liber ca să se vindece în mod natural.

Crema reparatoare EPITHELIALE A.H
EPITHELIALE A.H.

Sfatul #3: Rezistă tentației de a-ți scărpina tatuajul

Când tatuajul se vindecă, se pot forma mici cruste, pielea se poate exfolia și tatuajul îți poate provoca mâncărimi. Nu poți face decât un singur lucru: REZISTĂ! Mai ușor de spus decât de făcut, ai putea spune, dar dacă cedezi, riști să deteriorezi atât designul, cât și culorile. De aici și importanța utilizării unei creme reparatoare și calmante.

Sfatul #4: Protejează-ți tatuajul de soare 

Cui îi place să se relaxeze la soare și să se întoarcă luni dimineața la serviciu cu un ten frumos și bronzat? Tuturor, desigur! Doar că tu nu ești ca toți ceilalți pentru că ai un tatuaj nou-nouț! Razele UV, marea, piscina și ședințele la saună sau hammam trebuie evitate timp de o lună întreagă. Haide, curaj, suntem alături de tine!

Dacă există riscul de expunere la UV, nu uita că există produse 2 în 1 cicatrizante și cu protecție UV pe care le poți aplica pe tatuaj. 

EPITHELIALE A.H.

Cremă protectoare reparatoare cu SPF 50+

Crema 2 în 1 cu SPF 50+ EPITHELIALE A.H ULTRA ajută la repararea pielii fragilizate și oferă o protecție solară foarte ridicată cu SPF 50+, cu un efect dublu împotriva semnelor roșii și maronii.

Cremă reparatoare cu SPF 50+ EPITHELIALE A.H
EPITHELIALE A.H.

Avem totuși vești bune. Indiferent dacă ești în tabăra „sportivă” sau în cea de „Netflix & chill”, în ambele cazuri, ar trebui să restricționezi antrenamentele care îți fac pielea să transpire, deoarece epiderma are nevoie de timp și de odihnă pentru a se vindeca. 

Cum să ai grijă de un tatuaj în fiecare zi?

Este greșit să crezi că, odată ce tatuajul s-a vindecat, acesta nu mai are nevoie de îngrijire! Există două reguli de bază pe care trebuie să le respecți pe tot parcursul vieții: 

  • Hidratează-ți regulat pielea cu un unguent sau o cremă adecvată
     
  • Protejează-ți tatuajul cu o protecție solară SPF 50+ ultrarezistentă la apă la fiecare expunere la soare. 

Acum ai cele mai bune sfaturi pentru a face din tatuajul tău o adevărată operă de artă corporală. 

Te lăsăm cu zicala noastră preferată: „Odată tatuat, ești mereu tatuat”. 

PROTECT

Xtrem Stick

Acest stick invizibil cu protecție foarte ridicată SPF 50+ protejează toate zonele fragile localizate (inclusiv cicatricile și tatuajele) expuse la soare împotriva efectelor nocive ale soarelui. 

PROTECT
AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 477x477

Ovăzul Rhealba® : unic în lume.

Ovăzul Rhealba®, comoara noastră cultivată prin agricultură ecologică, este ingredientul activ vegetal cu proprietăți dermatologice reechilibrante, calmante și reparatoare, prezent în toate produsele noastre. 

OVĂZUL RHEALBA®

Sus