AD_SCARS_SCRATCH_KNEE_LARGE-1_2021
Cuprins

4 concepții greșite despre vindecarea rănilor pe care ar trebui să le uiți

Rănile minore, arsurile, loviturile, se întâmplă toate pe parcursul vieții noastre! Dar, din fericire, doar din când în când. Nu e de mirare că circulă cele mai trăsnite idei despre cicatrici! Dar dacă vrei să eviți urmele persistente, îți prezentăm patru concepții greșite pe care trebuie să le uiți, pentru a putea afla în sfârșit adevărul!

Sunt crustele un semn bun? FALS

Bine-cunoscuta crustă pe care ne bucurăm atât de mult să o vedem apărând în timp ce ne felicităm că ne vindecăm bine? Nu este un lucru chiar atât de bun, deoarece apariția unei cruste nu este necesară pentru vindecare. De fapt, lucrurile stau chiar invers: o piele mai puțin suplă nu se poate închide în mod corespunzător pentru a evita cicatrizarea.

Bine, deci cum o evităm? Răspunde la următoarea întrebare!

Ar trebui să las rana să se usuce la aer pentru a se vindeca mai bine? FALS

Uscarea liniștită în aer liber este bună pentru rufe, nu pentru cicatricile noastre! Pielea are nevoie să fie îngrijită prin crearea unui mediu umed și curat. În mod ideal, folosește o cremă cicatrizantă pentru a ajuta la hidratarea zonei și pentru a preveni formarea crustelor. De asemenea, o mai poți proteja aplicând un pansament steril. Acesta ajută la o bună vindecare. 

O mică rutină pentru o piele nouă:

 • Curăță rana cu un gel spumant cu pH neutru și usuc-o. Folosește un antiseptic dacă este necesar și verifică dacă ești la zi cu vaccinarea împotriva tetanosului.
   
 • Aplică o cremă cicatrizantă adecvată o dată sau de mai multe ori pe zi, masând-o până, când rana este închisă.
   

Apa de mare favorizează vindecarea? FALS

Uită de apa de mare. 

 • Poate fi iritantă: sarea de mare nu sterilizează și nici nu ajută la vindecarea rănilor - dimpotrivă!
   
 • Poate încetini procesul de vindecare: apa de mare poate adânci rana. 
   
 • Poate infecta rana: gândește-te la toate bacteriile care trăiesc în apa de mare...
   

Este benefică expunerea unei cicatrici la soare? FALS

Spune nu razelor soarelui. În grupul de factori care agravează cicatricile, expunerea la soare este pe primul loc! De ce este o asociere atât de nefastă? Deoarece lumina UV pe pielea inflamată (roșie) provoacă hiperpigmentare (pete întunecate).

După cum îți poți imagina, ceea ce trebuie făcut este să eviți expunerea la soare. Nu e ceva ușor de făcut? Atunci acoperă cicatricea cât mai curând posibil sau folosește o cremă de protecție solară cu SPF 50+ potrivită pentru pielea fragilă sau o cremă 2 în 1 care să vindece și să protejeze de soare.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Află mai multe 

Sfaturi suplimentare pentru pielea fragilă
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 477x477

Ovăzul Rhealba®: unic în lume

Ovăzul Rhealba®, comoara noastră cultivată prin agricultură ecologică, este ingredientul activ vegetal cu proprietăți dermatologice reechilibrante, calmante și reparatoare, prezent în toate produsele noastre.

OVĂZUL RHEALBA®

Sus