AD_SCARS_STOMACH-BELLY-WOMAN_LARGE_2021
Cuprins

Estomparea cicatricilor: totul depinde de tipul de cicatrice!

Cicatricile ar trebui privite ca o mare familie: toate au ceva în comun, dar nu există două la fel! Așadar, când vine vorba de estomparea lor, trebuie să alegi cea mai potrivită tehnică pentru a obține rezultate bune.

Nu intra în panică, vă oferim un mini-ghid care prezintă obiceiurile corecte pe care trebuie să le adopți pentru a reduce patru tipuri principale de cicatrici: vergeturi, cicatricile apărute în urma unei operații de cezariană, a unui lifting facial și a unei operații a glandei tiroide.

Reducerea vergeturilor 

Ele apar ca o dovadă a diferitelor evenimente care se petrec de-a lungul vieții noastre: creștere, sarcină, luare în greutate, pot apărea de mai multe ori, dar sunt întotdeauna legate de o pierdere din elasticitatea pielii, care, atunci când se întinde, se sfâșie în adâncime și creează aceste semne, care seamănă cu cicatricile.
Vergeturile nu pot fi eliminate complet, dar pot fi reduse.
Tehnica potrivită: masajul! Două-trei minute de frământare și rulare pe zi pe zona vizată, cu un produs de îngrijire specific, îi permit pielii să-și recapete mai multă suplețe și îmbunătățesc aspectul cicatricei. Dă de veste ;)

Estomparea unei cicatrici apărute în urma unei operații cezariene

Probabil că medicul ți-a spus: fără băi până la sfârșitul primei luni, este permis doar dușul! Dar spălarea este momentul ideal pentru a-ți îngriji cicatricea: profită de ocazie pentru a o curăța cu apă și un săpun cu pH neutru. Pentru a facilita vindecarea și pentru a limita semnele, poate fi utilă aplicarea unei creme reparatoare care conține acid hialuronic. Odată ce cicatricea este bine închisă, nu uitați să o masezi bine, optând pentru tehnica de frământare și rulare - aceasta este cheia!

Într-adevăr, este important să continuăm să avem grijă de cicatrice după ce rana este bine închisă, masând-o cu un produs de îngrijire specific care îi îmbunătățește aspectul. Produsul ideal? Unul cu o textură de gel-ulei, care este deosebit de potrivit pentru masaj.

Cicatrici dureroase? Sună-ți medicul, este întotdeauna bine să fii liniștită!
 

Atenuarea unei cicatrici apărute în urma unui lifting facial

Liftingul facial înseamnă întinderea pielii, dar pielea a suferit o schimbare care își lasă amprenta. Pentru ca cicatricea să fie cât mai curată și cât mai puțin vizibilă, trebuie să:

  1. Cureți: folosește un gel spumant de curățare delicat și clătește cu apă curată, fără a uita să usuci zona în care s-a efectuat liftingul.
  2. Accelerează vindecarea: aplică o cremă reparatoare pentru a promova vindecarea și a maximiza șansele de a preveni apariția cicatricilor.
  3. Optează pentru un look „fără machiaj”: așteaptă până când ai îndepărtat copcile înainte de a te machia. Pielea trebuie să respire!
  4. Îmbunătățește aspectul: poți aplica zilnic o cremă pentru reducerea petelor pigmentare care te va calma și va hidrata pielea. La fel ca în cazul tuturor cicatricilor, dă-ți timp să o masezi!
     

Reducerea vizibilității unei cicatrici în urma unei intervenții chirurgicale la glanda tiroidă

Este important să asculți mai întâi de medicul tău. Mare atenție, pentru că acesta îți va spune cât de important este să ai grijă de rană pentru a se vindeca bine, dar și pentru a avea o cicatrice cât mai puțin vizibilă.

Îți prezentăm care sunt cele trei puncte esențiale pe care trebuie să le respecți pentru o vindecare fără cicatrici:

  1. Păstrează incizia curată și uscată. Medicul îți va da instrucțiuni despre cum să cureți rana: urmează-le cu atenție. 
  2. Schimbă pansamentul folosit pentru a acoperi rana cu regularitate. De asta depinde vindecarea cu succes! 
  3. Folosește un produs de îngrijire specific pentru a avea grijă de cicatricea ta și pentru a accelera astfel procesul de reparare și a îmbunătăți aspectul acesteia.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Informații suplimentare

Sfaturi suplimentare pentru pielea fragilă
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Ovăzul Rhealba® : unic în lume.

Ovăzul Rhealba®, comoara noastră cultivată prin agricultură ecologică, este ingredientul activ vegetal cu proprietăți dermatologice reechilibrante, calmante și reparatoare, prezent în toate produsele noastre.

OVĂZUL RHEALBA®

Sus