AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_LARGE_2021

Calmarea dermatitei atopice de pe corp

Dermatita atopică pe corpul tău sau al copilului tău se poate dezvolta oriunde, dar mai ales în zonele cu pliuri (axile, coate, genunchi). Pentru a calma și repara pielea și pentru a preveni viitoarele faze de puseu, trebuie să tratezi pielea - cu tratamente prescrise de medic în faza de puseu, adesea dermocorticoizi - și să adopți o rutină zilnică care să combine igiena cu produse emoliente adecvate de îngrijire a pielii. Îți prezentăm câteva sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a realiza mai ușor acest lucru.

  • Pete roșii, cu contur neregulat (supurante la copii, mai uscate la adulți) și uscăciune severă (sau xeroză) a pielii.
     
  • Mâncărime severă, până în punctul în care afectează calitatea vieții și somnul.
     
  • Zonele afectate la nou-născuți și sugari: fața (obraji, zone subauriculare și retroauriculare), gâtul și membrele. Trunchiul poate fi afectat.
     
  • Zonele afectate la copii: în pliuri (gât, coate, genunchi) și extremități (mâini, încheieturi, glezne).
     
  • Zonele afectate la adulți: pliurile de flexie, încheieturile mâinilor, gleznele și pleoapele. Trunchiul superior și umerii pot fi, de asemenea, afectați

Cine este cel mai afectat de eczema atopică?

Dermatita atopică afectează în principal bebelușii și copiii, dar uneori persistă până la vârsta adultă. În prezent, 1 din 10 copii sunt afectați* , iar în aceste cazuri, simptomele încep în 45% din cazuri în primele șase luni de viață**. Majoritatea dermatitelor

  • Secretul pentru calmarea pielii atopice este regularitatea. Urmărind tratamentul medical împotriva eczemei și aplicând produse de îngrijire emoliente se obține garantat o ameliorare vizibilă a dermatitei atopice.
     
  • Dacă te afli în faza de puseu, consultă un medic pentru a ți se prescrie un tratament adecvat. Acesta va calma pielea și va reduce mâncărimile. 
     
  • În plus, calmează pielea aplicând zilnic un produs de igienă (baie, duș) și o cremă emolientă. 
     
  • În faza de repaus: continuă să folosești un produs de curățare emolient adecvat și aplică zilnic pe corp o cremă emolientă pentru a întări bariera cutanată. Acest lucru reduce mâncărimea pielii uscate și, astfel, reduce nevoia de medicamente și frecvența fazelor de puseu. 
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Observații din partea expertului

Combinând în fiecare zi, la duș, un produs de curățare emolient adecvat cu o cremă emolientă, poți să calmezi și să mărești distanța dintre pusee: acest efort aduce un adevărat „bonus”.

Dr. Marco Ambonati, Dermatolog

  • Calmarea și repararea pielii atopice începe la duș: alege un produs de curățare ultra-delicat, fără săpun, care respectă pH-ul pielii. Fă duș cu apă călduță (aproximativ 35°C).
     
  • Limitează dușul la 5 minute.
     
  • Usucă pielea prin tamponare ușoară, nu prin frecare.
     
  • Aplică un produs emolient de îngrijire a pielii o dată sau de două ori pe zi pe zonele uscate ale corpului: o textură de cremă sau de balsam este fină și confortabilă, o textură de lapte este mai proaspătă și mai ușoară (adesea preferată de bărbați și copii).
     
  • Pentru aplicare, încălzește produsul între palme și apoi aplică-l pe tot corpul, făcându-l să se absoarbă în piele cu mișcări delicate și ample. O formulă spray mai fluidă se aplică direct pe corp.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Informații suplimentare

Descoperă toate sfaturile noastre pentru a trăi mai bine cu pielea atopică
 

Sus