Tratament pentru acnee: cum calmezi pielea iritată?

AD_HYDRATING_WOMAN-FACE-HANDS_LARGE_2021
Cuprins

Tratament pentru acnee: cum calmezi pielea iritată?

Atunci când acneea persistă și se manifestă într-o formă moderată sau severă, tratamentele prescrise devin necesare. Urmează ghidul pentru a limita impactul asupra pielii tale.
Marile rele necesită mari remedii! Dar, uneori, aceste remedii au și consecințe. În cazul tratamentelor medicale prescrise pentru acneea moderată și severă, reversul medaliei - suferința pielii - nu este niciodată la mare distanță.
Tratamentul medical de referință este recunoscut pentru acțiunea sa asupra glandelor sebacee, reducând dimensiunea și activitatea acestora și, prin urmare, cantitatea de sebum pe care o secretă în exces. Acest medicament are, de asemenea, dezavantajele sale: este foarte exfoliant și adesea lasă pielea fragilizată, iritată, uscată și cu roșeață. Acesta este motivul pentru care este prescris în cazurile de afectare severă. 
 

O rutină de înfrumusețare adaptată

Așadar, pentru a-ți continua tratamentul în cele mai bune condiții, adoptă obiceiuri bune încă de la început! Începe cu un demachiant delicat: un demachiant sub formă de apă sau de loțiune, potrivit pentru pielea cu tendință acneică, care îndepărtează impuritățile de pe piele fără să o deterioreze. Unele produse îndepărtează machiajul și curăță fața fără a usca pielea. Persoanele care preferă produsele care se clătesc pot opta pentru un produs de curățare facială. Verifică întotdeauna să fie foarte delicat, cum ar fi un gel spumant adaptat acestui tip de piele fragilă, pentru a elimina ultimele urme care astupă porii.
O rutină care îți va lua câteva minute în fiecare dimineață și seară, dar care îți va face un mare bine! Odată ce pielea a fost curățată de impurități, aceasta va respira din nou și va beneficia mai mult de tratamentul aplicat ulterior.

Reechilibrare profundă

Acesta este al doilea pas esențial în rutina ta: aplică un produs de îngrijire a tenului compensator pentru a reechilibra pielea fragilizată.
O cremă hidratantă non-comedogenică calmează pielea, hidratează și compensează efectele tratamentelor de uscare. Rezultatul: dispare disconfortul și pielea își recapătă suplețea. Optează pentru creme onctuoase, cu o textură bogată, dar nu grasă, care lasă un strat protector satinat, fără un aspect gras sau lipicios. O adevărată învăluire confortabilă! Aceste texturi sunt special formulate pentru a facilita aplicarea machiajului.

Renunță la exfolianții prea agresivi

Pentru a preveni ca descuamarea pielii să se transforme într-un coșmar, uită de exfolierile prea agresive în timpul tratamentului.
Pe de altă parte, sunt binevenite măștile hidratante și purificatoare aplicate în strat gros și lăsate să acționeze timp de câteva minute pentru a favoriza repararea epidermei. 
 În general, atunci când se iau medicamente antiacneice, întregul corp suferă de piele uscată și are nevoie de răsfăț. Balsam de buze, cremă de corp... Nu ezita să te hidratezi generos pentru ca pielea să își recapete suplețea și confortul. Nici scalpul nu este scutit de uscăciunea indusă de tratament. Se recomandă apoi folosirea unui șampon blând.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Informații suplimentare

Mai multe sfaturi pentru pielea cu tendință acneică
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Ovăzul Rhealba® : unic în lume.

Ovăzul Rhealba®, comoara noastră cultivată prin agricultură ecologică, este ingredientul activ vegetal cu proprietăți dermatologice reechilibrante, calmante și reparatoare, prezent în toate produsele noastre.

OVĂZUL RHEALBA®

Sus