Pielea cu tendință acneică: rutina ta anti-acnee

AD_LIFE-MOMENTS_TEENAGERS-FRIENDS_LARGE_2021
Cuprins

Pielea cu tendință acneică: rutina ta anti-acnee

Septembrie, octombrie... Și acneea revine în forță, spre disperarea noastră. Știi acele coșuri minunate care adoră să ne invadeze fața noaptea sau dimineața? Dar ce ar trebui să faci în privința lor? Uneori este dificil să te orientezi, deoarece există atât de multe mesaje și sfaturi contradictorii. Te ajutăm să faci un bilanț!

Primul lucru pe care trebuie să-l reții este că pentru succesul tratamentului, cheia este reziliența! Prea multe dezamăgiri sunt legate de lipsa de regularitate în desfășurarea rutinei tale. Tratarea acneei nu se referă doar la coșuri, ci și la a se asigura că tratamentul este urmat în mod corespunzător. 

Îți reamintim câteva dintre aspectele esențiale 

O rutină anti-acnee simplă și naturală

Pentru a lupta eficient împotriva acneei, trebuie mai întâi să adopți câțiva pași simpli și să te ții de ei. 

Purifică-ți pielea 

Curățarea corectă a pielii dimineața și seara este primul lucru pe care ar trebui să-l faci. Uită de produsele de curățare care exfoliază pielea și folosește produse de curățare care sunt delicate cu pielea predispusă la acnee, cum ar fi apele micelare sau gelurile de curățare delicate. 
Pentru curățarea cu apă, folosește un gel spumant fără săpun, cu o bază de curățare delicată și un pH fiziologic.
Dacă preferi un produs de curățare fără clătire, apa micelară este cea mai bună alegere! Aceasta curăță delicat pielea, eliminând în același timp excesul de sebum. Spre deosebire de un lapte demachiant, nu lasă o peliculă grasă pe piele și nu înfundă porii. 

Tratarea acneei și hidratarea pielii

Odată ce pielea este curată și purificată:

  • Dimineața, aplică o cremă de zi hidratantă adecvată pentru a asigura confortul și calmarea pielii pe tot parcursul zilei.
  • Seara, dacă urmezi un tratament de uscare, hidratează-ți întotdeauna pielea curată. Sau aplică tratamentul dermatocosmetic prescris de medicul tău sau recomandat de farmacistul tău.
    Și, bineînțeles, dacă ai buzele uscate, nu uita să aplici un stick de buze reparator ori de câte ori este nevoie.

5 sfaturi de care să ții cont 

Ține-ți întotdeauna mâinile departe de coșuri 

Cine a simțit vreodată nevoia de a îndepărta un coș destul de inestetic aflat chiar în mijlocul feței? Ei bine, STOP, nu îți mai stoarce niciodată coșurile! De ce să ne răpim această plăcere, ai putea întreba? Din simplul motiv că sunt un adevărat teren de reproducere pentru bacterii! Iar prin stoarcerea coșurilor, acestea sunt împrăștiate pe piele și pot continua să infecteze alți pori. Așadar, nu îți atinge coșurile și nu ezita să consulți un specialist, cum ar fi un dermatolog, pentru a te liniști mai înainte de toate, dar mai ales pentru a găsi cel mai bun tratament adaptat tipului tău de piele. 

Evită măștile și exfolianții

Este atât de plăcut să ai grijă de tine și să ai senzația delicioasă de a-ți curăța corpul pentru a-l readuce la finețea pielii de bebeluș! Dar ai grijă să nu exagerezi și să nu o faci mai mult de o dată pe săptămână. Pielea predispusă la acnee este fragilă și trebuie tratată cu blândețe pentru a evita senzația de strângere și iritația. Iar în cazul celor care iau medicamente antiacneice, întregul corp poate suferi de piele uscată și trebuie răsfățat cu blândețe. 

Nu exagera cu machiajul

Ține cont de faptul că pielea nu tolerează astuparea repetată a porilor. Prin urmare, evită să astupi porii pielii cu un strat gros de machiaj! Machiajul cu aspect natural este chiar la modă astăzi, așa că profită de asta! Și un mic sfat bonus: nu uita să îți speli pensulele de machiaj cel puțin o dată pe săptămână pentru a evita acumularea de bacterii pe acestea.

Protejează-ți pielea de soare

 Este important să îți protejezi pielea cu tendință acneică cu o cremă solară adecvată cu SPF 50+. În ciuda faptului că pielea pare să se amelioreze în timpul expunerii la soare, de îndată ce expunerea încetează, petele revin! Acest lucru se numește efect de recul. Expunerea la soare poate favoriza chiar și hiperpigmentarea în zonele cu leziuni. 

Consultă un profesionist 

Și dincolo de toate sfaturile și sugestiile noastre, un lucru e clar: dacă ai cea mai mică îngrijorare în legătură cu acneea, nu ezita să consulți un specialist, cum ar fi un dermatolog, pentru a te liniști și, mai ales, pentru a găsi cel mai bun tratament pentru tipul tău de piele. 

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Informații suplimentare

Mai multe sfaturi pentru pielea cu tendință acneică
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Ovăzul Rhealba® : unic în lume.

Ovăzul Rhealba®, comoara noastră cultivată prin agricultură ecologică, este ingredientul activ vegetal cu proprietăți dermatologice reechilibrante, calmante și reparatoare, prezent în toate produsele noastre.

OVĂZ RHEALBA®

Sus