Acneea la adulți: cum să-i faci față mai bine?

AD_ACNE_WOMAN-LOOKING-IN-MIRROR_LARGE_2021
Cuprins

Acneea la adulți: cum să-i faci față mai bine?

Considerate o problemă a pielii specifice adolescenței, imperfecțiunile pot apărea însă și la 20 de ani. Acest debut tardiv, indiferent dacă l-ai mai experimentat sau nu, poate fi dificil de suportat la o vârstă la care nu este de așteptat.
Odată ce ai împlinit 20 de ani, incertitudinile adolescenței (și ale hormonilor) par să fie, în sfârșit, de domeniul trecutului. Apoi intri în lumea muncii pentru a deveni o femeie încrezătoare, care se simte bine în pielea ei. Dar apoi, într-o zi, pielea ta se confruntă cu o problemă care, la o privire mai atentă în oglindă, te face să clachezi: imperfecțiunile. Pe obraji, bărbie, maxilar și gât, pielea predispusă la acnee a femeilor este caracterizată de un amestec de puncte negre, pete roșii și microchisturi. În plus, aceste imperfecțiuni tind să lase semne mai rezistente pe piele, deoarece aceasta are o capacitate mai mică de regenerare de-a lungul anilor.
 
Punctele albe, cunoscute sub numele de pustule, pot deveni, de asemenea, semne inestetice dacă nu te abții să le storci. Micile semne pot provoca anxietate și disconfort într-o măsură mai mare sau mai mică pentru unele persoane. Nu ești singură: aproape una din patru femei este afectată.

Acneea: vorbește despre ea cu oamenii în care ai încredere

Primul punct: cercetează în profunzime pentru a găsi soluțiile adecvate.
Poți să te adresezi unui farmacist sau unui medic pentru expertiza lor, dar și familiei sau prietenilor, unii dintre ei te vor putea liniști, deoarece au trecut deja prin această încercare.
Trebuie să știi că o igienă și produse de îngrijire adecvate pot fi suficiente pentru a atenua un episod temporar de acnee, dar dacă problema persistă, nu ezita să îți faci o programare direct la un dermatolog, care îți va putea prescrie un tratament adecvat.

Nu sări peste rutina de dimineață și de seară

Nu da vina pe pielea ta! Pentru a-și dezvălui întreaga frumusețe, trebuie să fie răsfățată. De îndată ce apar primele coșuri, acordă-i o atenție sporită și nu sări peste rutina de curățare, altfel, temerile tale se vor înrăutăți.
Pentru a face acest lucru, curăță-ți zilnic pielea cu o soluție blândă, special concepută pentru pielea cu tendință acneică, care este mai puțin iritantă decât săpunul, pentru a scăpa de reziduurile care înfundă porii și împiedică pielea să respire. Încheie cu un tratament de perfecționare a pielii, special conceput pentru femeile cu ten acneic. Fiind non-comedogenic, acesta va ajuta la reducerea urmelor reziduale și va oferi o bază pentru machiaj.

Machiaj lejer pentru tenul cu tendință acneică

Ce-ar fi să folosești mici trucuri precum machiajul pentru a-țiascunde micile imperfecțiuni? Atenție, însă, produsele cosmetice trebuie alese cu grijă și trebuie să fie neapărat non-comedogenice. Dacă ai tenul predispus la acnee, este mai bine să folosești o cremă hidratantă non-grasă, matifiantă, cum ar fi o cremă BB, decât un fond de ten combinat cu pudră pulbere, care îți va astupa și mai mult porii. Nu ezita să iei în considerare mărcile dermatocosmetice care oferă produse specifice.
 Seara, nu uita să-ți cureți pielea îndepărtându-ți machiajul cu cea mai mare grijă! De asemenea, ai grijă de instrumentele cosmetice: pensule, bureți etc. – curăță-le o dată pe săptămână pentru a alunga numeroasele bacterii. Pielea ta îți va mulțumi în felul său, făcând să dispară micile coșuri care ți-au distrus viața o vreme.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Informații suplimentare 

Mai multe sfaturi pentru pielea cu tendință acneică
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Ovăzul Rhealba® : unic în lume.

Ovăzul Rhealba®, comoara noastră cultivată prin agricultură ecologică, este ingredientul activ vegetal cu proprietăți dermatologice reechilibrante, calmante și reparatoare, prezent în toate produsele noastre.

OVĂZUL RHEALBA®

Sus