AD_BABY_FIRST-CARE-LAYING-DOWN_LARGE_2021

Îngrijirea pielii atopice la bebeluși și copii

Te ustură, ai mănâncărimi: pielea copilului tău îi provoacă disconfort și te doare să îl vezi suferind. Pielea tuturor bebelușilor este în mod natural fragilă (și acest lucru este normal), mai puțin capabilă să se apere de tot felul de agresori, însă pielea bebelușilor cu atopie este și mai reactivă: se înroșește, provoacă mâncărimi, este plină de pete roșii sau chiar de cruste. Ce cremă ar trebui să folosești pentru a calma dermatita atopică a copilului sau bebelușului tău? Ce ar trebui să eviți să faci și ce obiceiuri bune ar trebui să adopți pentru a-l ajuta să se simtă mai bine? Îți prezentăm toate sfaturile noastre pentru ameliorarea pielii atopice la copii în fiecare zi.

 • Spală, dar cu grijă. Nu folosi produse exfoliante sau care fac multă spumă: optează pentru geluri, uleiuri sau geluri 2 în 1 spumante speciale pentru bebeluși.
   
 • Fă-i dușuri sau băi scurte (nu mai mult de 5 minute), deoarece apa dură usucă pielea și asigură-te că apa nu este prea fierbinte (maximum 35°C), deoarece căldura poate reactiva inflamația.
   
 • Clătește bine produsul de curățare cu apă curată și usucă-l, fără a freca!
   
 • Optează pentru prosoape de baie moi, spălate cu un detergent hipoalergenic, fără balsam de rufe și uscate în uscător, dacă este posibil.
   
 • Notă: dacă ai timp, o baie dimineața poate revigora și liniști copilul după o noapte de somn dificilă, în caz de mâncărimi.
   
 • Aplică o cremă emolientă potrivită pentru pielea atopică o dată sau de două ori pe zi, sau la schimbarea scutecului. Cel mai bine ar fi să o aplici imediat după baie sau duș pentru a menține pielea cât mai hidratată.
   
 • Pentru a evita zgârierea sau deteriorarea pielii, păstrează-i unghiile tăiate scurt, folosind o foarfecă potrivită.

De ce ar trebui să folosesc un uscător de rufe dacă am pielea atopică?

Hainele uscate la uscător sunt mai moi și mai plăcute la atingere decât cele uscate la aer, făcându-le mai confortabile pentru pielea fragilă și evitându-se necesitatea de a folosi balsamuri de rufe (care conțin adesea parfum și sunt, prin urmare, alergenice). În plus, primăvara și toamna, în aer există mulți alergeni care se pot depune pe rufe (și apoi pe pielea copilului tău) dacă acestea sunt uscate în aer liber. Limitarea contactului cu alergenii este esențială pentru a proteja pielea atopică de o nouă erupție!

 • Alege întotdeauna un produs hipoalergenic de îngrijire a pielii: pielea atopică este o piele alergică. Este necesară o formulă specifică pentru a minimiza riscul de reacții alergice.
   
 • Efect de refacere a lipidelor și antiinflamator: pielea atopică este întotdeauna foarte uscată și cu tendință inflamatorie, așa că este important să folosești un produs cu acțiune de refacere a lipidelor și antiinflamatorie imediat după duș pentru a pregăti, maximiza și completa acțiunea produselor de îngrijire emoliente aplicate ulterior.
   
 • Respectă pH-ul pielii: produsele de curățare trebuie să aibă un pH acid (ușor sub 5,5) pentru a reduce pH-ul pielii atopice. Se recomandă folosirea produselor fără săpun.
   
 • Alege o cremă, un balsam sau un lapte emolient, în funcție de textura preferată de tine sau de copilul tău: textura cremelor sau a balsamurilor este onctuoasă și confortabilă și este ideală pentru pielea cea mai uscată, textura laptelui este mai proaspătă și mai ușoară și mai potrivită pentru uscăciunea moderată.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Observații din partea expertului

Profită de momentul în care aplici emolientul pe pielea micuțului tău pentru a face din acesta un moment de relaxare pentru el. Acest lucru va avea un efect calmant foarte benefic. Asigură-te că micuțul tău se simte confortabil (dar și tu!) și că temperatura camerei este confortabilă. Iar atunci când aplici tratamentul, masează întregul corp cu mișcări ample pentru a-l relaxa. Poți încheia, de asemenea, cu un masaj al picioarelor pentru un efect de relaxare intensă.

Dr. Marco Ambonati, Dermatolog

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Informații suplimentare

Alte sfaturi pentru pielea atopică
 

EXOMEGA CONTROL

EXOMEGA CONTROL este o gamă de produse de îngrijire a pielii care răspunde perfect nevoilor pielii uscate predispuse la eczeme atopice pentru întreaga familie, datorită acțiunii sale anti-prurit și formulelor sale care pot fi utilizate încă de la naștere. 

Îngrijirea pielii atopice

EXOMEGA CONTROL
Sus