AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_TEST-DTO_2021

Formule potrivite pentru pielea fragilă

Fiind motivați de dorința de a schimba viața persoanelor cu piele fragilă, rigoarea științifică este cea care ne ghidează în fiecare etapă a dezvoltării produselor noastre.

În fiecare zi, 326 de experți din 4 centre de cercetare și dezvoltare contribuie la această excelență, garantând o eficacitate și o toleranță optime. Alegerea și siguranța ingredientelor, echilibrul formulelor, testele in vitro și in vivo ale produselor finite, nimic nu este lăsat la voia întâmplării, totul este riguros analizat de echipele noastre științifice. De la proiectare la comercializare, fiecare produs este supus la câteva sute de teste. Doar o singură problemă și produsul este eliminat. Rigurozitatea înseamnă refuzul de a face compromisuri în ceea ce privește eficiența și toleranța.

Răspunsurile noastre la întrebările dumneavoastră

Siguranța este prioritatea noastră; nu facem absolut niciun compromis pe parcursul întregului ciclu de creare a unui produs. Acesta se bazează pe un set de etape riguroase: - Atunci când selectăm materiile prime, verificăm originea, eficacitatea și siguranța acestora. - Ne concentrăm, în special, asupra impactului acestora asupra sănătății și mediului. - Dar și în ceea ce privește formula, pentru a o proteja de orice risc de contaminare bacteriană sau fungică. - Și ne asigurăm că toate ingredientele din formulă vor rămâne perfect stabile în timp. Și dacă unul și numai unul dintre acești pași de pe listă nu este bifat, produsul nostru nu este introdus pe piață. Acest lucru face parte din ADN-ul nostru farmaceutic și din expertiza grupului nostru de peste 60 de ani.

Nu, reglementările europene interzic acest lucru. Testarea pe animale este interzisă în Uniunea Europeană din 2004 pentru produsele finite și din 2013 pentru ingredientele folosite la fabricarea acestor produse. Pionieri în această abordare, încă din 1995 folosim modele inovatoare de piele reconstruită. 6.000 de epiderme reconstruite au fost folosite de echipele de cercetare și dezvoltare Pierre Fabre în 2019 în laborator pentru a asigura siguranța și eficacitatea produselor noastre, înainte de a organiza testele in vivo pe voluntari. Aceste teste sunt apoi efectuate sub control dermatologic și, dacă este necesar, cu ajutorul unor instrumente de măsurare de înaltă performanță. În plus, suntem implicați financiar în programele europene de cercetare pentru dezvoltarea de metode alternative la testarea pe animale, desfășurate în comun de Comisia Europeană și de industria cosmetică.

În formulele noastre, toate ingredientele, pe care le-am selectat, sunt necesare. Un produs dermatocosmetic trebuie să răspundă nevoilor pielii tale. În acest sens, acesta conține unul sau mai multe ingrediente active și excipienți meticulos selecționați pentru eficacitatea sau rolul lor în tratarea unui simptom. Combinația acestor ingrediente garantează: - O textură plăcută, astfel încât consumatorul să dorească să o folosească sau să se țină de programul de îngrijire a pielii. - O formulă stabilă care garantează eficacitatea în timp. - Conservarea corespunzătoare din momentul producerii sale până la data expirării și pe toată durata utilizării. - Toate acestea asigurând o toleranță adecvată a produsului în cazul tratării unor afecțiuni cutanate specifice. Formulele noastre prezintă un echilibru perfect între ingrediente atent selecționate și fiecare dintre ele are un rol esențial.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_EVAL-TOXICO_2021 1440x700

Evaluarea toxicologică a ingredientelor

În primul rând, evaluăm ingredientele care intră în compoziția produselor noastre:

 • Concentrația ingredientului din produs care va intra în contact cu pielea sau părul.
   
 • Timpul de contact care depinde de tipul de produs (cu clătire sau fără clătire).
   
 • Categoria de produs (față, corp, păr) și, prin urmare, suprafața de expunere. 
   
 • Ținta, cu o atenție deosebită asupra populației „sensibile”, adică bebelușii, copiii, femeile însărcinate, persoanele cu afecțiuni ale pielii.
   
 • Pentru fiecare materie primă utilizată, un evaluator de siguranță întocmește un rezumat al siguranței materiei prime, care include toate elementele de mai sus, completate de un studiu aprofundat al compoziției tuturor aditivilor și impurităților prezente. Acesta oferă apoi o evaluare pozitivă sau negativă privind utilizarea substanței în funcție de aplicarea prevăzută și de utilizatorul țintă, cu restricții care pot fi aplicate, după caz, în funcție de: categoria de produse, un anumit grup demografic sau condițiile de formulare.

Pentru fiecare dintre materiile prime ale unui produs, se efectuează în medie 6 evaluări toxicologice diferite.
Zilnic, 19 experți toxicologi lucrează pentru a garanta siguranța și inofensivitatea produselor noastre dermatocosmetice pentru consumatorii noștri.
În plus, pentru ca un ingredient nou să fie inclus în portofoliul nostru de materii prime, acesta trebuie să fie supus unei secvențe de teste și analize in vitro, stabilite de evaluatorul privind siguranța, pentru a-i garanta siguranța. Acest proces poate dura până la 7 luni.
Toți acești pași garantează că produsele, pe care le introducem pe piață, sunt complet sigure.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 1440x700

Evaluarea produselor finite: teste de utilizare și studii clinice

Evaluarea siguranței se efectuează nu numai la nivelul materiei prime, ci și la nivelul produsului finit. Acest lucru se realizează folosind următorul proces:

Efectuăm teste preclinice in vitro. În funcție de tipul de produs, acest lucru poate include teste de:

 • Toleranță oculară
   
 • Toleranță cutanată
   
 • Fototoxicitate

Apoi, efectuăm teste clinice de toleranță in vivo pe voluntari. Conform cartei noastre interne de dezvoltare, sunt realizate diferite tipuri de studii pe pielea sănătoasă și apoi pe grupul demografic țintă:

 • Test de sensibilizare în condiții de expunere maximă sub supraveghere medicală
   
 • Test de toleranță cutanată și/sau oculară în condiții de utilizare maximă sau normală, sub control dermatologic și/sau oftalmologic și/sau pediatric.

Aceste teste sunt efectuate sub control dermatologic și/sau cu ajutorul unor instrumente de măsurare de înaltă performanță pentru a garanta siguranța, eficacitatea și toleranța acestora.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_COMMERCIALISATION_2021 1440x700

Producție și marketing

Un produs dermatocosmetic A-DERMA poate fi comercializat numai dacă fiecare dintre etapele anterioare a fost parcursă și a dat rezultate satisfăcătoare, atât în ceea ce privește siguranța, cât și eficacitatea. Iar dacă un singur test dintre acestea nu îndeplinește cerințele noastre, produsul nu va fi introdus pe piață.

Dacă luăm exemplul concret al cremei emoliente Exomega Control pentru copii atopici, efectuăm 592 de teste de control înainte de comercializare, adică în timpul fazei de proiectare și dezvoltare a produsului. Această etapă poate dura până la 3 ani, pentru a garanta siguranța și eficiența pentru utilizatorii noștri.
Odată introdus pe piață, în timpul fiecărei serii de producție, se efectuează nu mai puțin de 164 de teste în fabricile noastre din sud-vestul Franței. Asta înseamnă un total de 756 de teste pentru un singur produs!
Produsele noastre sunt fabricate în Franța, în fabrica noastră din Soual, situată în Tarn.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_COSMETOVIGILANCE_2021 1200x600

Cosmetovigilență

Cu 14 ani înainte de cerințele Regulamentului european privind produsele cosmetice din iulie 2013, Grupul Pierre Fabre, din care facem parte, a creat o rețea mondială proprie de cosmetovigilență. 

Această rețea de 15 angajați, dintre care 8 farmaciști la sediul central și peste 70 de persoane în țările în care sunt comercializate produsele noastre, dezvoltă o expertiză privind toate efectele adverse posibile întâlnite în timpul utilizării produselor dermatocosmetice. Astfel, aceștia studiază împreună cu consumatorul și/sau cu medicul/dermatologul acestuia tipul de reacție, în deplină confidențialitate.

Datorită acestei rețele și a feedbackului primit, siguranța produselor noastre continuă să fie monitorizată îndeaproape pe tot parcursul comercializării lor.
Doar prin studierea aprofundată a acestor feedbackuri din partea consumatorilor sau a profesioniștilor din domeniul sănătății putem îmbunătăți continuu formulele produselor noastre.

Sterile Cosmetics:
o performanță tehnică

Prezența apei este un factor care favorizează dezvoltarea microorganismelor în formule. Există două soluții posibile pentru a evita acest fenomen:
 - Utilizarea conservanților sau a ingredientelor cu funcție de conservare care să limiteze dezvoltarea microorganismelor,
- Sterilizarea formulelor care va elimina microorganismele din procesul de fabricație: aceasta este tehnologia Sterile Cosmetics!

AD_WEBSITE_VEGETAL_EXOMEGA-CONTROL-CS_LAIT-200ML_LIFESTYLE_2021 577x577

Sterile Cosmetics, un proces unic pentru a renunța la nevoia de conservanți în formule. Pentru a face acest lucru, ne bazăm pe know-how-ul grupului nostru farmaceutic în ceea ce privește fabricarea de medicamente injectabile, care a necesitat 10 ani de cercetare.

Tehnologia Sterile Cosmetics este prima și singura soluție de până acum care oferă formule cu o cantitate minimă de componente, conținând doar ingrediente active esențiale pentru cele mai fragile tipuri de piele și absolut niciun conservant sau echivalent. Garanția unei formule sigure și eficiente pe întreaga perioadă de utilizare.

Tehnologia Sterile Cosmetics, o siguranță unică pentru cele mai fragile tipuri de piele.
Deoarece pielea predispusă la atopie este cea mai fragilă și, cel mai adesea, pielea copiilor, A-DERMA a ales să dezvolte cremele emoliente Exomega cu tehnologia Sterile Cosmetics în 2012. 

Cosmeticele sterile A-DERMA conțin numai ingrediente esențiale pentru piele și au garanția că nu conțin conservanți.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_EXOMEGA-BAUME-CS_2021 577x577

A-DERMA EXOMEGA CONTROL 

Singurele produse de îngrijire emoliente STERILE care utilizează ingrediente naturale pe bază de plante, care conțin doar ingredientele esențiale pentru a calma pielea fragilă foarte uscată și pielea predispusă la atopie. Produse de îngrijire a pielii hidratante, protectoare și de lungă durată care reduc uscăciunea, pentru bebeluși, copii și adulți.

Centrarea pe pacient

Integrat în cadrul Departamentului Medical, programul de centrare pe pacient se dedică pacienților și consumatorilor prin integrarea nevoilor și așteptărilor acestora în dezvoltarea de produse și servicii: Organizarea de comunități și comitete de pacienți, parteneriate și sponsorizări cu asociații de pacienți, studii epidemiologice, monitorizare socială... 

Acesta permite ca vocile celor care suferă de boli cronice ale pielii, care sunt adesea „foarte vizibile", să fie înțelese și auzite.

La A-DERMA, centrarea pe pacient este o abordare fundamentală, care se află în centrul preocupărilor noastre ca marcă dermatologică dedicată.
Într-adevăr, deși toleranța și eficacitatea sunt principalele criterii de evaluare a produselor noastre aflate în curs de dezvoltare, încorporarea zilnică, inclusiv ușurința de utilizare și caracterul practic al utilizării produselor noastre în fiecare zi, completează specificațiile noastre. 
Această conformitate este direct legată de eficacitatea unui produs.

AD_WEBSITE_EXOMEGA-CONTROL_SPRAY-200ML_PANIER_LIFESTYLE_2021 577x577

EXOMEGA CONTROL
Spray emolient

Un exemplu foarte bun de produs A-DERMA rezultat în urma colaborării cu programul de centrare pe pacient este spray-ul emolient Exomega CONTROL: un produs de îngrijire emolientă expres, aplicabil în mai puțin de un minut, menit să îmbunătățească viața de zi cu zi a persoanelor care suferă de piele uscată, cu tendințe atopice, datorită caracterului practic și ușurinței de utilizare a produsului ambalat sub formă de spray cu pulverizare continuă la 360°.

■ Experții noștri vă răspund

Cum puteți fi siguri că produsele dumneavoastră sunt sigure?

Directorul departamentului nostru de cercetare și dezvoltare,
Răspunsul lui Xavier Ormancey

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

De ce folosiți perturbatori endocrini în formulele dumneavoastră?

Toxicologul nostru,
Răspunsul lui Pierre Jacques Ferret

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

De ce aveți întotdeauna ingrediente controversate în formulele dumneavoastră?

 

Directorul Centrului nostru de inovare,
Răspunsul lui Anne Laure Gaudry

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

Sus