Când vine vara, este greu să reziști chemării de a ieși afară și a te bucura de vremea frumoasă. Pentru a putea ieși în aer liber cea mai mare parte a verii, este bine să știi cum să te descurci cu soarele atunci când este vreme frumoasă. Ce ați zice daca facem acest lucru împreună?
Razele UVA și UVB afectează diferit pielea, dar nu sunt inofensive…
Cunoaștem, în special, efectele razelor UVB, unde B înseamnă „burn” (arsură solară), fenomen foarte frecvent în timpul verii. Aceste ultraviolete acționează doar asupra straturilor superficiale ale pielii și cauzează supraîncălzirea, primul semn de avertizare pe care îl observi înainte de instalarea arsurii.
UVA, A ca în „Age” (vârstă), cauzează vătămarea mai profundă a pielii, atacând dermul într-un mod invizibil pe termen scurt. Consecințele pot fi evaluate încet-încet, prin îmbătrânirea accelerată a pielii și apariția ridurilor.
Aceste două tipuri de raze, alături de UVC, care sunt raze ce nu ajung la noi, fiind complet filtrate de stratul de ozon, formează radiația solară. Radiația solară variază în intensitate în funcție de mai mulți factori:
- anotimp: razele UV sunt de 100 de ori mai intense vara decât iarna, în emisfera nordică
- momentul zilei : intensitatea maximă se atinge între orele 12 a.m. și 4 p.m., perioadă de timp în care trebuie evitat soarele
- latitudine: la tropice, soarele se află chiar deasupra capului, emițând radiația maximă
- altitudine: la fiecare 400 mintensitatea UV crește cu 3%.
Mai mult, radiația solară este mai mult sau mai puțin reflectată în funcție de locul unde te afli ... în apă, + 25%; când te relaxezi pe plajă, + 15%!
Prin urmare, pentru a te proteja cel mai bine de soare, încrede-te în gama de produse pentru protecție solară A-DERMA PROTECT, prima gamă de produse pentru pielea fragilă.