Unde ne găsești
sau
Localizează-mă
List
Map
Cum se îngrijesc micile zgârieturi, julituri și înțepături?Back
 
 

Cum se îngrijesc micile zgârieturi, julituri și înțepături?

Înțepături, zgârieturi, julituri, etc. Află mai multe despre riscurile verii și sfaturi despre cum să le eviți.

Spune da vacanțelor cool! Vară, soare, mare, leneveală ... Și zgârieturi, scărpinături și înțepături. La fel ca noi, micile creaturi apar în zilele frumoase, indiferent dacă ești la mare, la munte sau la țară.

Ce se întâmplă după ce ești înțepat?

O revizuire detaliată:

B pentru albine, viespi, etc.:
Aceste înțepături nu trec neobservate - ele sunt dureroase; cu toate acestea, nu acul cauzează durerea, ci veninul injectat. Cât despre ac, trebuie să fii atent(ă) și la acesta, deoarece albinele pot lăsa acul în pielea ta, uneori cu o parte din glanda veninoasă atașată.
Cum să reacționezi? Mai întâi, identifică insecta dacă poți. Apoi, scoate rapid acul deoarece glanda veninoasă se golește în mai puțin de un minut. Se recomandă să se aplice cald și apoi rece pe înțepătură înainte de a dezinfecta zona cu un antiseptic local. Verifică, de asemenea, dacă vaccinul tău antitetanos este încă valabil.


M pentru țânțari:
Cu aceste insecte, mușcătura trece adesea neobservată deoarece nu există difuzare de venin.
Metoda lor: injectarea unui tip de salivă care conține o moleculă concepută să subțieze sângele pentru a-l suge mai bine prin trompele lor. Durerea sau iritația și mâncărimea vin apoi, în timpul reacției inflamatorii a pielii. în acest timp, țânțarul este deja departe, așezându-se pe pielea altcuiva!


J pentru meduze:
Tentaculele lor sunt pline cu capsule care explodează, ceea ce cauzează înțepături caracterizate de o durere puternică ce se poate compara cu electrocutarea. Ele sunt acompaniate de mâncărimi severe.
Cum să reacționezi. îndepărtează tentaculele care sunt încă prinse de piele, apucându-le cu unghiile. Indiferent ce faci, nu freca; clătește mai bine cu apă de mare. Nu folosi niciodată apă dulce - aceasta face celulele înțepătoare să explodeze! Dezinfectează cu un antiseptic.

W pentru peștele-dragon:
Acești pești mici au țepi veninoși care, atunci când sunt atinși cu mâna sau piciorul, eliberează un venin care provoacă durere severă, edem local și adesea greață.
Cum să reacționezi? Aplică imediat căldură pe zona înțepăturii (cum ar fi aer încălzit la 45°C sau aer de la un foehn, etc.) timp de minimum 15 minute. Veninul peștelui-dragon este distrus de căldură. Apoi, este necesar să cureți și să dezinfectezi.

În orice caz, nu ezita să consulți un medic sau un farmacist.

Ce să faci pentru a preveni.

Pentru înțepături, prevenția este cea mai bună opțiune. Câteva acțiuni simple sunt adesea suficiente pentru a ține dușmanul departe.
• Folosește produse repulsive aplicate direct pe piele, pulverizate sau eliberate de difuzoare încorporate.
• Poartă haine largi, de culori deschise, care să îți acopere corpul.
• Protejează paturile și ferestrele cu plasă de țânțari.
• Evită mersul cu picioarele goale.
• Evită utilizarea parfumurilor sau a produselor cosmetice parfumate.
• în cazul unui atac, fugi și găsește un adăpost.

Sfat bonus

Indiferent dacă destinația ta este Riviera Franceză, Italia sau Asia, poartă permanent la tine un „kit de refacere” a pielii pentru a-ți petrece vacanța fără griji. Produse pentru tratarea înțepăturilor și a mușcăturilor, precum și a loviturilor, zgârieturilor și juliturilor care apar în mod frecvent la copii, dar și la adulți, de exemplu atunci când merg în drumeții. Desigur, tipul și cantitatea de produse trebuie adaptate locației și duratei vacanței, precum și participanților, mai cu seamă copiilor.

Unde ne găsești
sau
Localizează-mă
List
Map